Vær opmærksom ved betaling af frivillig acontoskat

Den nye skattekonto betyder, at selskaberne skal være ekstra opmærksomme ved betaling af frivillig acontoskat. Acontoskatten skal som altid betales senest d. 20. marts og d. 20. november. Først skal du dog huske at indberette det beløb, du ønsker at betale, via tast-selv – ellers ved SKAT ikke, hvad indbetalingen skal dække. Og som jeg tidligere har været inde på, har SKAT ikke lov at opbevare virksomhedernes penge i mere end 5 dage, så er der ikke angivet noget, pengene skal betale, fører de dem retur igen, og din indbetaling vil ikke være registreret. Du kan altså tro at du har indbetalt acontoskat rettidigt, fordi du har gjort som du plejer, men har du glemt at indberette først, tæller indbetalingen ikke.

Nu, hvor virksomheden har én skattekonto, skal du også være opmærksom på, at skylder du i forvejen SKAT penge for noget andet, så dækkes det krav først. Så indbetaler du f.eks. 100.000 kr. i frivillig acontoskat, men skylder 50.000 kr. i moms, så dækker din indbetaling momsen, mens det registreres at du har indbetalt for lidt i acontoskat.

Så altså: Husk at indberette din acontoskat før du indbetaler den – og vær opmærksom på, om du skylder SKAT penge for noget andet, som vil blive dækket først.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.