Underskud og angrebet egenkapital

Vi får ofte situationsrapporter fra erhvervslivet: Hvordan har de danske virksomheder det egentlig? Desværre er det ikke altid, at det er klart og præcist eller let og overskueligt.

Derfor var det rigtig fint at få Danske Revisorer FSRs rapport om udvikling i underskud og egenkapital frem til 3. kvartal 2013 i hånden. Det er en lille, klar analyse, som viser, at det går bedre for virksomheden end det har gjort i lang tid.

I rapporten interesserer man sig for to ting:

– Antallet af virksomheder, som genererer et underskud
– Antallet af virksomheder, som har en egenkapital mindre end mindstekravet

Begge dele er interessant – og hvis man kombinerer de to og dermed ser på de hårdest ramte virksomheder, får man følgende billede:

virksomhedsstatistik

 

 

 

 

 

 

Vi ser, at selvom vi ikke er nede på niveauet før finanskrisen, er virksomhederne dog på rette vej.

Rapporten indeholder også en brancheopdelt oversigt, hvor det fremgår, at hotel- og restaurationsbranchen klarer sig dårligst mens det går helt udmærket for kategorien “landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri”.

Selvom tallene viser bedringer synes jeg dog stadig, at det er tankevækkende, at 36% af virksomhederne kører med underskud i øjeblikket. Du kan se alle tallene selv:  Link til pdf.

2 Replies to “Underskud og angrebet egenkapital”

  1. Man har kun set på bundlinjer i den opgørelse.

    Det er jo en kendt sag at mange firmaer manipulerer med deres overskud for at undgå at betale skat, det reelle tal må derfor være lavere end 36%?

  2. Ja, det kan jeg jo ikke afvise. Spørgsmålet er dog, hvor mange “mange” er – jeg tror omvendt også, at der er en del virksomheder, som kæmper for (gående mod manipulerer hen mod) et positivt resultat, bl.a. fordi bankerne er svære at samarbejde med, hvis ikke virksomhedens egenkapital forbliver nogenlunde intakt.

    /Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.