Rejseafregningsskema for 2013

Så har jeg et nyt rejseafregningsskema klar for 2013. Ændringen i forhold til 2012 ligger i kilometergodtgørelsen der er steget til 3,82 kr.

Klik her for at hente rejseafregningsskemaet (Excel-fil)

17 Replies to “Rejseafregningsskema for 2013”

 1. hejsa,

  er det samme satser for udlands rejsegodtgørelse eller er der andre regler – er det et speciel regneark for dette

  tak

 2. Hej Nicolai

  Det er de samme satser. I gamle dage (dvs. i 90-erne) blev der hvert år udgivet en “landeliste”, hvor satserne for de forskellige lande blev opgjort. Men den er afskaffet, så uanset om du skal til Norge eller Vietnam, er det den samme diætsats, der gælder.

  Dbh.
  Anette

 3. tak Anette, er det i rubik 53, hvis jeg vil indberette for 2012 ?, dog står der et max på 50000 kr

  takker

 4. Hej Anette

  Rigtig fin hjemmeside du har:-).

  Jeg har et lille enkeltmands tømrerfirma ved siden af mit studie hvor jeg er på SU.

  Jeg bor i Ã…rhus og skal til Sydfyn og arbejde og overnatte i 4 dage. Jeg kunne godt tænke mig at vide om jeg som selvstændig bare skal trække diæt fradragene fra i mit regnskab som en almindelig udgift?

  Mvh Mathias

 5. Hej Mathias

  Tak for din kommentar, jeg er glad for, at du synes om siden.

  Ja, du beregner diæterne efter reglerne (og hvis du skal afsted flere gange, så husk, at satsen i 2013 er faldet, sådan at der max. kan hæves 25.000 kr. årligt på denne måde) og bogfører dem under “rejseudgifter” eller noget tilsvarende i dit bogholderi.

  Dbh.
  Anette

 6. Hej Anette,

  Jeg har på baggrund af dit regneark og fra andre kilder på nettet gjort min arbejdsgiver (ca. 100 ansatte) opmærksom på at man bør afregnes også for brudte døgn. I vores firma bliver vi kun betalt per fulde døgn (f.eks. 4 dage og 20 timer afregnes som 4 dage). Svaret var at: “Det er firmaets politik at afregne efter hele 24 timer. Det står i personalehåndbogen.”
  Kan et firma have sine egne regler? Findes det ikke klart defineret i en eller anden vejledning fra SKAT?

  Mange tak for hjælpen!
  Jacob

 7. I din rejsegodtgørelse håndteres logi som udbetaling af en sats per overnatning. Hvad nu hvis mit firma vil betale min overnatning på hotel, så skal det bilag bare med som rejseudlæg og antal overnatninger til satsen sættes til 0 (nul), ikke?
  Pft,
  Allan

 8. Hej Jacob

  Ja, firmaet kan godt lave sine egne regler. (De kan så være til forhandling lige som alle andre forhold omkring løn og ansættelsesvilkår.) De satser, regler og takster, jeg citerer, er udtryk for, hvad der maksimalt kan udbetales skattefrit. Der er mange virksomheder – herunder offentlige virksomheder – som har vedtaget lavere satser og/eller begrænsninger i udbetalingerne i øvrigt. Så rejseafregningerne er ikke noget krav, I som ansatte har, ud over hvad der er aftalt/vedtaget i firmaet.

  Dbh.
  Anette

 9. Hej Allan

  Jo – hvis virksomheden betaler overnatningen på hotel, skal satsen sættes til nul. Og der skal ske reduktion med 15% af forplejningstaksten, hvis hotelovernatningen inkluderer morgenmad.

  Dbh.
  Anette

 10. Hej

  Tak for det fine regneark. Et hurtigt forslag – hvad med at tilføje Cykel i regnearket, som “Kørsel på egen cykel” – der er nemlig en godtgørelse på 0,51 kr pr km mener jeg :-)

  Mvh,
  Mikkel

 11. Hej Annette

  Et rigtig godt regneark men min mand er på Nordsøen og vi skulle gerne bruge 11 rækker til når han er ude de 10 11 gange om året kan man lave det om

  Med venlig hilsen
  Bente Krogh

 12. Hej Bente

  Du er velkommen til at lave det om. Men det er mere almindeligt, at man bruger et skema pr. rejse, end at det hele samles på et årsskema.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.