Leder for en dag: Indblik i en leders dagligdag

IMG_0096[Gæsteindlæg]

Som overskriften så godt beskriver, vil denne dag ikke kun være et indblik i Anette Sands dagligdag som leder i virksomheden Regnskabsskolen, men også et indblik i en mulig fremtid som leder.

Mit navn er Nadia Christensen og jeg deltager i ‘Leder for en dag’ 2013, organiseret af YEAD. I denne anledning har flere skoleelever, studerende etc. fået muligheden for at besøge en leder i Danmark.

Til daglig går jeg på Haderslev Handelsskole og studerer innovation. Via denne studieretning får elever mulighed for, at deltage i Company Programe også kaldt Young Enterprise. Dette projekt går i alt sin enkelthed ud på, at elever danner sine egne virksomheder eller elever der har allerede etableret virksomheder, konkurrerer både i nationale og en international konkurrencer. Som tilmeldt Company Programe, får elever derefter mulighed for, at ansøge som aspirant i Leder for en dag. 40 elever fra hele landet har fået muligheden for, at deltage i denne begivenhed som varer 2 dage.

Dag 1
På begivenhedens første dag, får alle aspiranter lov til at møde hinanden. På kryds og tværs løses teamsopgaver, læring af netværkets vigtigheder, fordrag m. Peter Bæklund og socialisering med andre unge ambitiøse mennesker. Alt dette organiseret af andre unge mennesker, som stod i vores situation for bare et par år tilbage.

Dag 2
Begivenhedens anden dag, er det hele begivenheden handler om; følge en Leder en hel arbejdsdag. Her fik jeg fornøjelsen af, at følge Anette Sand. Dagen startede ud med et fordrag hos FTFA i samarbejde med statsautoriseret fodterapeuter, omkring etablering af ny virksomhed, set fra et økonomisk perspektiv. Derefter bød dagen på diverse møder og indsigt i planlægning og strukturering i Regnskabsskolen.

Dette er alt i alt en begivenhed, jeg vil kunne benytte fremadrettet. En begivenhed, hvor jeg har fået indsigt i dagligdagen som leder, de udfordringer man kan stå over for, taklingen af disse udfordringer, men også i særdeleshed planlægning og organisering i en virksomhed med 8 ansatte samt en udfordring ved, at skulle skrive mit aller første blogindlæg.

Med al dette sagt, har dette været en utrolig god oplevelse, som har været begivhedsrigt og lærerigt og derfor vil jeg sige tak til Anette Sand og hendes virksomhed samt YEAD for, at jeg måtte få indblik i dagligdagen hos en dansk leder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.