I april havde jeg et indlæg om, at der var en ny og attraktiv selskabsform på vej, Iværksætterselskab. Den er siden kommet, og det får mange iværksættere til at overveje, om de vil stifte sådan et. Hvis du er en af dem, skal du være opmærksom på, at et IVS ikke er lettere at administrere end et ApS. Du skal derfor overveje, om du faktisk har brug for et selskab, eller du lige så godt kan drive din virksomhed som en personligt ejet virksomhed.
Vælger du at stifte et IVS, har du mulighed for at fravælge revision, men det er ikke det samme som at fravælge revisor, og sådan en (eller en anden regnskabskyndig) kan det være ganske fornuftigt at have.
Se min video her om iværksætterselskaberne og fravalg af revision:
Jeg kiggede selv på IVS i forbindelse med opstart af et nyt firma ved siden af mit eget, men efter jeg læste på det hos Erhvervsstyrelsen forekom det mig spild af tid. I min optik virker det som om at et IVS kun er relevant for selvstændige som driver nærmest hobby-virksomhed. Kapitalkravet til ApS på 80.000 burde da være det mindste man alligevel skal bruge, hvis man ønsker at drive seriøs virksomhed.
Men lige et spørgsmål som jeg ikke har kunnet finde svar på, hvad er fordelen/ulempen ved at fravælge revision? Man skal vel stadigvæk indsende regnskab til Erhvervsstyrelsen?
Tak for gode guider til Summa Summarum på din blog!
Hej Christopher
Tak for din kommentar og de pæne ord om bloggen og mine Summa-guider.
Du har ret i, at man stadig skal indsende regnskabet til Erhvervsstyrelsen – men når man fravælger revision, skal revisoren ikke revidere regnskabet men “kun” hjælpe med opstilling, evt. spørgsmål og indsendelse, altså et “assistance-regnskab”, og det er trods alt billigere end en egentlig revision. Eller: Hvis du betaler det samme, bliver der mere luft i budgettet til rådgivning om f.eks. skatteforhold.
Dbh.
Anette