Er din julefrokost officiel eller uofficiel?

Pas godt på dine medarbejdere, når I holder julefrokost! Kommer de til skade under festen, vil Arbejdsskadestyrelsen sandsynligvis anse det for at være en arbejdsskade – i hvert fald hvis det er sket under den officielle del af festen.

Uanset om virksomheden har arrangeret noget, der foregår i egne lokaler, eller på en restaurant, er det, der tæller, om det afholdes i virksomhedens regi. Og med mindre vi er ude i ekstreme handlinger fra medarbejderens side pga. fuldskab, er det ingen undskyldning at skaden er sket i forbindelse med indtagelse af alkohol – der jo oftest er en væsentlig del af julefrokostmenuen.

Sker skaden derimod under den del af festen, hvor medarbejderne selv fortsætter efter det officielle arrangement, tæller den ikke som en arbejdsskade.

Beskæftigelsesministeren har bedt Arbejdsskadestyrelsen om at komme med forslag til en lovændring, så måske er det kun i år med, medarbejderne kan få økonomisk kompensation for en skade, han eller hun har pådraget sig i fuldskab til julefrokosten.

 

13 Replies to “Er din julefrokost officiel eller uofficiel?”

  1. Godt indlæg, det er lidt en grå zone for mange selvstændige. Hvor går græsen for hvornår det er officelt og uofficelt iflg. arbejdsstyrrelsen?

  2. Hej Paw

    Jeg er ikke sikker på, hvor grænsen går præcist, fordi der netop kan være gråzoner. Men har arbejdspladsen inviteret – og betaler gildet, er det helt sikkert en officiel julefrokost. Hvis medarbejdere selvstændigt og uden om arbejdsgiveren planlægger en social begivenhed, og arbejdsgiveren ikke er involveret i hverken økonomien eller afviklingen, ville jeg ikke anse det for en officiel begivenhed. Men har du en konkret situation, må du vist hellere kontakte styrelsen.

    Dbh.
    Anette

  3. Hej Annette :o)

    Kan man læse nogle sager, hvor man kan se en dom? Altså nogle konkrete eksempler?

    Super aktuelt emne at skrive om.

    Vh Jesper

  4. Hej Jesper

    Nej, jeg har ikke kunnet finde nogen konkrete eksempler. Arbejdsskadestyrelsen udgiver en masse statistik, men de måler på nogle andre parametre end hvad medarbejderne lavede, da arbejdsskaden opstod.

    Dbh.
    Anette

  5. Vi havde en skade hos Haribo sidste år. Min kollega brækkkede anklen efter en hurtig svingtur på dansegulvet. Jeg må lige linke denne artikel til hende. Jeg ved faktisk ikke hvad hun gjorde.

  6. Hej Anette,

    Du brugte en interessant formulering, nemlig at “med mindre vi er ude i ekstreme handlinger fra medarbejderens side pga. fuldskab, er det ingen undskyldning at skaden er sket i forbindelse med indtagelse af alkohol …”

    Det lyder som om, du har noget i tankerne mht. “ekstreme handlinger”, der betyder, at de falder uden for hvad Arbejdsskadestyrelsen normalt anser som arbejdsskader. Er der en konkret juridisk formulering der er relevant her eller er det bare almindelig sund fornuft vi taler om?

  7. Så vidt jeg er orienteret, kom der aldrig nogen regelændring, så indtil videre mener jeg, de stadig er gældende.

    Dbh.
    Anette

  8. Jeg har ikke hørt noget om stramninger – men hvis nogen finder ud af noget, så del meget gerne, så skriver jeg et indlæg om det.

    Dbh.
    Anette

  9. Vi skal til at bestille julefrokost nu her i vores firma, er det sket noget stramninger/ændringer der skal med i overvejelserne eller er det stadigvæk up to date?

    Mvh Britta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.