Køber du bøger til brug i din virksomhed, er de selvfølgelig en fradragsberettiget udgift, så længe de med går til at – sig efter mig: Erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten. Det er jo den gyldne regel for alle fradrag. Dvs. de bøger, du kan se i nedenstående video, som jeg har købt om moms, afgifter og skat, må vi gerne trække fra i Regnskabsskolens regnskab. Men køber jeg bøger om blomsterbinding, kan jeg næppe argumentere for, at de skulle medgå til at erhverve, sikre og vedligeholde vores indkomst, så dem må jeg selv betale.
Er du studerende og har sideløbende egen virksomhed inden for dit fag, kan det være fristende at trække hele pensumlisten fra, men den går ikke! Det vil blive betragtet som en privat udgift.
I videoen her siger jeg mere om det – også om f.eks. ugeblade.
Ønsker du at vide mere om, hvad du må trække fra, så køb “Bogen om fradrag” her. Og ja, den er naturligvis fradragsberettiget.
Hej Anette
Tak for en fin video og meget god forklaring. Jeg står blot tilbage med, hvilken udgiftskategori det så tilhører?
Hej Mahtab
Faglitteratur plejer at ligge under “administrationsomkostninger”.
Dbh.
Anette
Hej Mette, meget informativ video, tak!
Men jeg har brug for en enkelt spørgsmål :).
Jeg går på PBA i innovation & entreprenørskab, og og har startet en enkeltmands virksomhed samtidig.
Med øje på uddannelsens retning, er pensumliste så stadig “private udgifter” eller kan de trækkes fra?.
Mvh
Scott P. Campbell
Hej Scott
Pensumlisten er stadig en privat udgift. Enkeltstående bøger, som du ikke køber af hensyn til din uddannelse men af hensyn til virksomhedens drift, kan du trække fra.
Dbh.
Anette