Din virksomhed får snart en skattekonto

Forleden sendte SKAT en mail til os selvstændige om, at vi sidst i august vil få en skattekonto. Formålet er at give et bedre overblik over hvad vi har indberettet, og hvad vi evt. skylder i moms, lønsum, selskabsskat, udbytteskat, miljøafgifter, told, gebyrer osv. B-skatter er ikke omfattet.

Der kommer også pr. 1. august nye regler for virksomhedernes betalinger til SKAT, som nu alle skal ske på en og samme betalingslinje. Betalingerne dækker altid ældste krav først, og der er nye renteregler med fælles rentesats og dag-til-dag-rente, som beregnes på baggrund af hele saldoen.

Som virksomhedsejere skal vi gøre som vi plejer – vi skal dog huske at skifte betalingslinjen ud i netbank og økonomisystem så vi fremover betaler til den rigtige konto, vores nye skattekonto.

Du kan læse mere på SKATs egen side: www.skat.dk/skattekontoen

Køb “Bogen om skat for selvstændige” her

 

3 Replies to “Din virksomhed får snart en skattekonto”

 1. Hej Anette. Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg som enmandsfirma skal oprette en digital postkasse? Og hvad koster det? Har forsøgt at oprette en men blev i tvivl om det så skal være en erhvervs digital signatur eller en privat digital signatur?
  og vedr. skattekonto: får jeg personlig besked om min nye skattekonto?
  Mange hilsner fra Lotte

 2. Hej Lotte

  Du skal have en digital postkasse, og det er gratis. Du skal bruge din erhvervs-id, når du opretter den. Mange har allerede fået besked om skattekontoen (men ikke alle) – så den er formentlig oprettet. Hvis du er i tvivl, så skriv til skat på skat@skat.dk og hør dem ad, for den kommer til at give et fint overblik over firmaets mellemværender med skattevæsenet.

  Dbh.
  Anette

 3. Pingback: Vigtigt vedrørende momsindbetaling til den nye skattekonto | Anette Sand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.