Det er super godt, at Regnskabsskolen er blevet godkendt til at udbyde kurset “Indledende erhversøkonomi“. Selvom titlen lyder kedeligt, er det faktisk et rigtig spændende kursus, som jeg i øjeblikket er i fuld gang med at lave undervisningsmateriale til. Der er tale om et kursus i grundlæggende bogføring og årsregnskab, altså et need-to-know-kursus for de fleste selvstændige. Uanset om du selv har tænkt dig at bogføre dine bilag, eller om du bare gerne vil være sikker på, at du forstår, hvordan bogholderen/revisoren når frem til dit resultat, er kurset relevant for dig, hvis du er ansvarlig for økonomien i en virksomhed.
Kurset omfatter 30 lektioner fordelt på 5 hele undervisningsdage over en 4 ugers periode. Hvis du opfylder kravene, kan du få SVU til dækning af tabt arbejdsfortjeneste, mens du går på kurset. Både på kursusdagene og på de dage, du bruger til at forberede dig til kurset. Hvis du vælger at få SVU på samtlige dage i de 4 uger, må du dog slet ikke passe din virksomhed, og for de fleste vil det derfor være en mere korrekt og realistisk plan at søge SVU til f.eks. 30 timer om ugen, sådan at der er afsat lidt tid til “hasteekspeditioner”, besvarelse af e-mails osv., så virksomheden ikke går helt i stå i de fire uger, kurset varer. SVU satsen er i 2013 kr. 3.204 pr. uge (og det svarer til 80% af dagpengesatsen), så hvis du deltager i Regnskabsskolens kursus i indledende erhvervsøkonomi kan du få kr. 12.816 kr. (ved fuldtids studie) eller 10.391 kr. (ved 30 t. ugentligt) i SVU.
Kursets indhold er som nævnt især bogføring og årsregnskab, men vi kommer ind på
- virksomhedstyper, hæftelsesformer, informationsbehov og forskelle i regnskabet mellem selskaber og personligt ejede virksomheder
- det dobbelte bogholderi
- den grundlæggende regnskabslovgivning
- daglige økonomiske transaktioner, og hvordan du behandler dem
- moms, løn, kasserapporter, rabatter
- anlægsaktiver og afskrivninger, egenkapital, privatforbrug
- periodeafslutninger
- overførsel af saldi til årsregnskabet
- årsregnskabsloven, periodiseringer, hensættelser og reguleringer
- væsentlige nøgletal til vurdering af virksomheens økonomi
- og meget mere
Kort sagt: Hele turen fra første bilag til afslutning af bogholderiet ved regnskabsårets afslutning.
Prisen for de fem dage er 10.800 kr. + moms. Prisen inkluderer undervisningsmateriale og kaffe/te + en bid brød omkring frokosttid.
Første kursus starter i april.
Vi har fået en professionel “SVU-handeler” til at hjælpe dig med at søge SVU, og du kan tilmelde dig til kurset her. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.