Brevkasse: Tage penge ud af et ApS

Linda har spurgt på Regnskabsskolens Facebook-side:

SpørgsmålHvordan er det med at tage penge ud af et ApS til den mindre procent, hvor meget er det i år omkring 75000?, hvor meget skal betales i skat og hvornår skal det senest betales?
på forhånd tak

SvarHej Linda

I 2013 gælder at aktieindkomst på op til 48.300 kr. beskattes med 27 % (aktieudbytte skal medregnes i aktieindkomsten). Aktieindkomst ud over de 48.300 kr. beskattes med 42 %. Er du gift, kan du overføre et evt. uudnyttet grænsebeløb til din ægtefælle.

Når selskabet udbetaler udbytte, indeholder selskabet 27 % i udbytteskat, som indberettes og indbetales til SKAT. Så når beløbet udbetales til dig, er beskatningen sket.

Dbh.
Anette

One Reply to “Brevkasse: Tage penge ud af et ApS”

  1. § 6 . Et dødsbo er fritaget for at betale indkomstskat af den i §§ 4 og 5 omhandlede indkomst, herunder skat af aktieindkomst som omhandlet i personskattelovens § 4 a og skat af CFC-indkomst som omhandlet i personskattelovens § 4 b, hvis boets aktiver og dets nettoformue efter handelsværdien på skæringsdagen i boopgørelsen, dog ikke en tillægsopgørelse, hver især ikke overstiger et grundbeløb på 2.595.100 kr. (2010-niveau). Indeholdt udbytteskat efter kildeskattelovens § 65 tilbagebetales dog ikke til boet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.