Brevkasse: SU-modtagere med I/S – kan vi bruge virksomhedsskatteordningen?

SpørgsmålHej Anette.

Jeg har søgt højt og lavt efter hjælp til skattereglerne for vores I/S i forhold til at være studerende, og jeg fandt så et svar fra dig, som  dog ikke passede på vores specifikke problem – Så jeg prøver at spørge, og håber på at du ser vigtigheden i mit spørgsmål :)

Vi er 3 studerende som har startet et I/S. Vi får alle SU. Overskuddet i virksomheden tæller jo med i vores personlige indkomst = vi  kommer til at tjene for meget i forhold til SU, og skal så betale tilbage.

Så har jeg undersøgt muligheden for at benytte virksomhedsordningen, så vi bare kan spare pengene op i virksomheden (vi vil gerne  bruge dem på at omregistrere virksomheden til et Aps.), og derfor kun betale 25 % i skat af pengene – så vidt jeg kan forstå. Men de tæller jo stadig med i vores personlige indkomst.

Hvis nu vi så ingen penge trækker ud, før virksomheden er omregistreret til et Aps (når vi har tjent kapitalen), og samtidig lader  pengene blive i virksomheden – Hvad så med de penge som allerede har talt som personlig indkomst? Vi har jo i virkeligheden aldrig fået personlig gavn af de penge, men de har talt med i personlig indkomst og vi har betalt skat af dem? Bliver det så modregnet eller hvordan? :/

Jeg håber du forstår min problemstilling og har lyst til at bruge tid på den.

MANGE tak!

Med venlig hilsen
Troels

SvarHej Troels

Hvis I lader pengene stå i virksomheden og undlader at hæve dem, går de ikke med i beregningen af jeres SU. Pengene kommer til at tælle med som “delvist beskattede”, og når I senere hæver dem, kommer I derfor kun til at betale den skat, I ikke allerede har betalt med a conto skatten på 25%. Der kan være tale om en udskudt skat, hvis I bruger midlerne til at oprette et ApS med (og dermed får I stadig skattemæssigt gavn af dem).

Dog ville jeg i jeres tilfælde lige konsultere en skatteeksepert for at høre, hvordan man angriber selskabsdannelsen, når der som i jeres tilfælde er tale om tre ejere. For lige den konstruktion har jeg aldrig set gennemført før, så der kan være nogle udfordringer, som jeg ikke er opmærksom på.

Dbh.
Anette

2 Replies to “Brevkasse: SU-modtagere med I/S – kan vi bruge virksomhedsskatteordningen?”

 1. Hej Anette,
  Hvordan foregår det så, hvis man ikke vil ligge det om til Aps?

  Min partner og jeg har åbnet et I/S og jeg tjener lige nu præcis det jeg må i forhold til SU.
  Så hvis virksomheden tjener bare 1 krone mere, så er jeg egentlig ikke berettiget til SU.

  Men vil jeg være berettiget til SU, hvis vi begge lader overskuddet stå i virksomheden, til efter jeg er færdig på SU?
  Det er om 5 måneder jeg er færdig.

  Mvh,
  Kaylee

 2. Hej Kaylee

  Hvis du lader dit overskud stå i jeres I/S og sørger for, at du bliver beskattet efter virksomhedsordningen (virksomhedsskatteordningen/VSO), vil kun del af overskuddet, som er hævet til privatforbrug og evt. betaling af B-skat blive registreret i forhold til din SU. Men det kræver, at du bruger virksomhedsordningen, så det kan være, at du lige skal have hjælp fra en revisor.

  Du kan læse mere om virksomhedsordningen i Søren Revsbæks bog om skat for selvstændige: http://regnskabsskolen.dk/butik/boger/bogen-om-skat-for-selvstaendige/.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.