Brevkasse: Skal jeg have cvr-nr. til min hobbyvirksomhed?

SpørgsmålKære Anette

Jeg prøver at finde ud af om en lille internetbutik kræver, at jeg skal oprette mig med et CVR.NR., og hvornår en virksomhed betragtes som værende en hobbyvirksomhed.

Jeg har læst punkterne her: http://hobbyvirksomhed.dk/start-en-hobbyvirksomhed/nar-skat-d%C3%B8mmer-hobbyvirksomhed
men forestillede mig, at der måske var en årlig beløbsstørrelse, jeg kunne forholde mig til i stedet?

Skal jeg oprette et CVR. NR., når ikke jeg sælger for beløb større end et par tusinde kroner/årligt maksimalt af mine hjemmegjorte kreationer?

På forhånd tak
De bedste hilsner
Annika

SvarHej Annika

Du behøver ikke et CVR-nr. På hobbyvirksomhed.dk kan du med fordel også læse siden om Økonomien i hobbyvirksomheder:

“Normalt skal der ikke opkræves moms, heller ikke selvom omsætningen er over 50.000 kr. Så længe der ikke er tale om økonomisk virksomhed men en hobbyvirksomhed, som primært er drevet af lysten frem for at tjene penge, er der ingen moms involveret. Heller ingen momsfradrag! Alle virksomheder ““ uanset formålet med at etablere virksomheden ““ kan dog undlade at blive momsregistreret så længe omsætningen er under 50.000 kr. årligt (altså inden for 12 på hinanden følgende måneder).”

Dbh.
Anette

, ,

16 kommentarer til Brevkasse: Skal jeg have cvr-nr. til min hobbyvirksomhed?

 1. Annika 5. juni 2013 at 18:00 #

  Hej Anette

  Tusind tak – det var præcis, hvad jeg havde brug for at vide :)

  Dbh
  Annika

 2. Mogens Bech Madsen 7. juni 2013 at 15:43 #

  Hej Anette.
  Jeg har et spørgsmål vedr. Brugtmoms.
  Jeg har besluttet at begynde at sælge mere målrettet, hvor jeg tidligere har været samler, som solgte lidt ud ind imellem.
  Forstår fint, at brugtmoms baseret på samlermetoden, kræver særlige bilag og beslutning om at købe med videresalg for øje.
  Men hvordan får jeg så de dele af samlingen som jeg gerne vil sælge, ind i min forretning?
  Kan jeg i princippet sælge samlingen til mig selv? Med videresalg for øje?
  De bedste hilsner
  Mogens

 3. Anette Sand 9. juni 2013 at 20:06 #

  Hej Mogens

  Du “køber af dig selv” – det vil sige, at du sælger tingene til virksomheden, nøjagtigt som hvis du købte dem af en anden, og det er vigtigt, at du dokumenterer (f.eks. ved at tage billeder af de ting du sælger), så der ikke senere kan stilles spørgsmålstegn ved, om den pris, du har taget tingene ind til, er en realistisk brugtværdi.

  Dbh.
  Anette

 4. Mogens Bech Madsen 10. juni 2013 at 21:30 #

  Tusind tak for svaret :-)

 5. Kristian 17. juni 2013 at 13:20 #

  Hej Anette,

  Hvad vil du anbefale man gør, når man skal lave regnskab? Og hvor skal man indskrive det – er det i B-indkomsten? Det kan godt være et stort spørgsmål, men hvis du har et super link til formålet, så send det meget gerne! :-)

  Mange tak for en super blog!
  Mvh

 6. christian 18. juni 2013 at 02:03 #

  Hej Anette, tak for en fantastisk blog, den er til stor hjælp. Jeg troede dog at der var momsregistreringpligt for hobbyvirksomheder såfremt at de køber adwords reklamer eller andre ydelser med omvendt betalingspligt. Tager jeg fejl? hvis ja, hvordan skal hobbyvirksomheden så forholde sig mht. køb af adwords reklamer ?

  Med venlig hilsen
  Christian

 7. Anette Sand 20. juni 2013 at 13:41 #

  Hej Christian

  Det er en god pointe, du har. Men siden der også er en bagatelgrænse (på 80.000 kr. årligt) i forhold til den omvendte betalingspligt, tror jeg, at du kan undgå det. Men jeg er lidt i tvivl og vil undersøge sagen og vende tilbage. Men indtil videre mener jeg bare, at du skal gøre ingenting: Dvs. betale regningerne med udenlandsk moms.

  Dbh.
  Anette

 8. Anette 21. juni 2013 at 12:44 #

  Hej Kristian

  Det kan du læse alt om på http://hobbyvirksomhed.dk/

  Dbh.
  Anette

 9. mette andersen 8. marts 2017 at 12:29 #

  hej anette
  har et spørgsmål vedrørende moms og hobby virksomhed ved voksen underholdning.
  jeg er klar over at jeg skal betale skat af min indtægt, men den er meget ustabil og kan gå fra 2000-20000 pr måned. skal jeg oprette en hobby virksomhed eller et enkeltmands firma? og kan jeg undgå momsen når jeg egentlig kun dyrker min forretning når jeg har lyst.
  eller kan jeg helt undgå at lave en virksomhed og bare registrer min indtægt i b inkomst.

 10. Anette Sand 2. april 2017 at 15:39 #

  Hej Mette

  Som jeg læser det, er det en helt almindelig erhvervsdrivende virksomhed, du har. Du skal derfor momsregistreres, hvis du kommer over 50.000 kr. i omsætning pr. år. Du kan ikke vælge at registrere det som honorar med mindre hver eneste kunde selv indberetter det til SKAT.

  Dbh.
  Anette

 11. Nina Isaksen 2. juli 2018 at 12:01 #

  Hej Annette.

  Jeg vil gerne høre hvordan jeg står som hundetræner.
  Jeg har nogle små hold hvor den betaling i størsteparten går til materialer, kaffe/=vand og andre småting. Så jeg har mellem 50 og 100 kr pr hund for 8 ugers træning.
  Jeg overvejede dog at købe nogle hundegodbidder, hundefodre og liner som jeg kan sælge til mine kursister.
  Det kommer på ingen måde op i nærheden af de 50000 kr., men jeg vil bare helst ikke have problemer + det sted hvor jeg kan købe godbidderne gerne ser jeg har et CVR nr.
  Hvordan skal jeg gøre det og hvor skal jeg søge/oprette mig?

  Hilsen Nina

 12. Anette Sand 6. juli 2018 at 20:10 #

  Hej Nina

  Du kan godt begynde at sælge diverse tilbehør, og du kan oprette en PMV-virksomhed, som netop er for personer, som opretter en hobbyvirksomhed med en omsætning på under 50.000 kr. Så får du dit CVR-nummer, som du har brug for. Det gøres på virk.dk.

  Du skal lave et regnskab, så du kan opgøre, hvor stort dit overskud er – for det er skattepligtig indkomst.

  Dbh.
  Anette

 13. Mommy 24. januar 2019 at 21:27 #

  Hej Anette..

  Hvordan er det lige med kontanthjælp og hobbyvirksomhed. ( syer tøj) og det er min hobby og nu vil jeg gerne se om jeg kan sælge lidt, men er lidt i tvivl om det har nogen betydning for min kontanthjælp.

 14. Anja Mia Schøn Nielsen 22. maj 2019 at 07:12 #

  Hej Anette
  Jeg skal starte en hobbyvirksomhed op med ansigtsmaling. Jeg har maling fra tidligere arbejde med det. Må jeg skrive det på som materiale omkostning i mit regnskab eller skal jeg starte helt forfra og dermed kun få overskud på mine første faktura?
  Og når jeg ikke er momsregistreret, hvad skal en faktura så indeholde?

  Mvh
  Anja Nielsen

 15. Anette Sand 22. juni 2019 at 09:29 #

  Hej Anja

  Du må gerne bruge malingen, og du må gerne tage det med som en omkostning (du skal beregne en realistisk brugtpris for sættet og du må ikke afløfte moms).

  Fakturaen skal identificere dig, så du er let at finde igen. Og så skal der stå, hvad du har solgt og til hvilken pris. Ingen moms.

  Dbh.
  Anette

 16. Anette Sand 2. juli 2019 at 22:20 #

  Hej Mommy

  Alle kan starte en virksomhed og tjene op til 50.000 kr. (omsætning) uden at skulle momsregistreret. Men når du er på kontanthjælp, skal du tale med kommunen om det, inden du starter, og de vil formentlig trække dig i kontanthjælp i forhold til, hvad du tjener.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.