Brevkasse: Skal jeg betale skat af min webcam-indtægt?

SpørgsmålHej Anette Sand.

Jeg skriver til dig, fordi jeg ikke helt kan få styr på, om man skal betale skat vis man er medlem af Dkwebcam, da det er en hobby?

Mvh Maria

SvarHej Maria

Som webcam-model tjener du penge for en ydelse, du leverer. Det er skattepligtigt helt på linje med andre indtægter, man har. Hvis du har nogle udgifter, f.eks. udstyr, som er direkte forbundet med din webcam-aktivitet, og som ikke bruges i andre sammenhænge, så kan du trække de udgifter fra, når du skal beregne din skattepligtige indtægt. Beløbet skal opgives på selvangivelsen. Det er en AM-pligtig indtægt.

Dbh.
Anette

8 Replies to “Brevkasse: Skal jeg betale skat af min webcam-indtægt?”

 1. Hej. Hvordan/hvor får man oplyst sin selvangivelse som web model. Hvordan gør man det?
  Mvh Linet

 2. Jeg er ikke startet op i nu. Jeg går og overvejer det. men skal jo først have fundet ud af hvordan og hvorledes med SKAT. Så jeg er HELT på bar bund. Er det eneste jeg skal gøre er at opgive det på selvangivelsen? men så det vel først til næste år?? Ved jo ikke endnu hvad jeg kommer til at have af indtægt. Jeg er under uddannelse og er på SU.

 3. Hej Linet og Fie

  Når man lige starter op og derfor ikke ved, hvor mange penge, det kan komme til at dreje sig om, er det lettest “bare” at opgive indtægten på selvangivelsen. Det betyder, at der er nogle skattemæssige fradrag, man måske går glip af i forhold til at starte en virksomhed, men regnskabet bliver jo meget lettere: Det er kun et tal, der skal opgives på selvangivelsen, en gang årligt.

  I er begge meget velkomne til et af Regnskabsskolens informationsmøder, hvor vi netop taler om den slags: http://regnskabsskolen.dk/kursusoversigt/korte/informationsmoder/

  Dbh.
  Anette

 4. Jeg vil gerne til og i gang med webcam model, hvornår skal jeg betale skatten, og hvornår skal jeg angive den på selvangivelsen? er det bare en gang om året eller, skal man ind på selvangivelsen hver måned???

 5. Så længe man ikke har startet virksomhed men “bare” tjener lidt ved siden af (hobbyvirksomhed), skal indtjeningen angives en gang årligt på selvangivelsen.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.