Brevkasse: Skal der moms på undervisning til en erhvervsskole?

SpørgsmålHej Anette

Jeg er en nyopstartet enkeltmandsvirksomhed som grafiker, og jeg er en smule bange for, at jeg måske har faktureret forkert.

Jeg blev i sommers hyret til, at undervise 4 dage på en erhvervsskole. Jeg fik at vide af kollegaer, at denne form for undervisning var momsfritaget, og jeg fakturerede derefter. Jeg er nu blevet i tvivl og håber derfor du kan kaste noget lys over de lettere kringlede regler.

Håber virkelig du kan hjælpe mig!

Med venlig hilsen
Ole

SvarHej Ole

Netop fordi der er tale om en erhvervsskole er det korrekt at fakturaen skal være momsfri. Men hvis du i øvrigt skal undervise, er det som hovedregel momset, hvis ikke undervisningen leveres til enten en aftenskole eller en offentlig uddannelse.

Dbh.
Anette

SvarTusind tusind tak!

Du har reddet min dag og det gode humør!

Mvh

Ole

3 Replies to “Brevkasse: Skal der moms på undervisning til en erhvervsskole?”

 1. Hej Anette

  Jeg underviser som selvstændig på HGH og er blevet bedt om at momse mine fakturaer. Har du nogen anelse om hvorfor så??

  Vh Lene

 2. Mit firma sælger undervisning på aftenskole, hvor skolen er kommunal, men kursisterne private personer, der betaler skolen for undervisningen, hvor skolen så betaler mig. Skal jeg betale moms af betalingen fra skolen?

 3. Hej Lb

  Umiddelbart ville jeg sige nej, men jeg kan ikke være 100% sikker, for det kommer bl.a. an på, hvad du underviser i. Dog lyder det, som om din levering er momsfri. Jeg tror, jeg i dit sted ville ringe til SKAT og høre helt konkret – eller tale med skolens administration om, hvilke regler salget går ind under.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.