Brevkasse: Moms på salg via app-stores?

SpørgsmålFørst og fremmest tak for et rigtig godt moms kursus. Det gjorde at jeg kunne gå hjem og kræve over kr. 27.000,- retur fra skat. Så mon ikke chefen synes pengene til kurset var godt givet ud :-)

Jeg ville høre om I kunne hjælpe med et spørgsmål.
Vi sælger apps igennem Appstore, windows, amazone og android store. I den forbindelse ville jeg høre om vi skal betale moms. Den pågældende store håndtere alt salg og vi modtager x-antal kr. fra de forskellige app stores. Disse bogfører jeg uden moms. Er dette korrekt?

Med venlig hilsen
Malene

SvarHej Malene

Selv tak – det er altid dejligt, med tilbagemeldinger på kurserne – især når det har givet et så fint konkret resultat.

Ang. salg af apps: Det kommer an på, hvem I sælger til. Problemet er måske, at I ikke kender nationaliteten på de købere, som bruger jeres apps. I så fald skal der ske en vurdering: Hvis app-en er henvendt til amerikanske forbrugere f.eks., vil det være rimeligt at behandle momsen som man ville gøre ved et andet salg uden for EU. Men hvis app-en er målrettet danskere, vil det være urimeligt at sælge den momsfrit, blandt andet fordi der vil være meget få uden for Danmark, som køber en dansksproget app.

For at være på den sikre side, ville jeg i jeres sted bede skat om et bindende svar. Det koster et par arbejdstimer at formulere spørgsmålet og 300 kr. i gebyr, men det er vist en god forretning frem for pludselig at blive momset for en lang periode tilbage hvis det viser sig, at jeres vurdering har været forkert – set i SKATs øjne.

Dbh.
Anette

3 Replies to “Brevkasse: Moms på salg via app-stores?”

 1. Spændende – det var dog ikke helt det svar jeg havde forventet.

  Jeg ville nærmere betragte App-salg som annonceindtjening ligesom fx Adsense indtjening og så vil reglerne jo svare til et salg der hvor virksomheden man modtager pengene fra hører hjemme – normalt Irland.
  Man sælger ikke en App på de forskellige markedet hver gang en bruger downloader det – man får (høj) provision udbetalt af virksomheden der ejer markedet.

  Annette er altid klogere end mig med bogføring, men synes svaret lød mystisk :)

 2. Hvis du har ret i, at det “kun” er provision, man får udbetalt, så kan reglerne være helt anderledes, end jeg har beskrevet. Men den sidste del: Tjek med SKAT – den er der i hvert fald ikke noget at være i tvivl om.

  Dbh.
  Anette

 3. Kom lige forbi for at få lidt info om regnskab og faldt over denne samtale.
  Havde samme spørgsmål for lidt tid siden og fandt følgende:

  http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2090169&amp

  Det ser ud til at Skat betegner Apple som sælger af applikationer/in-app purchases, hvormed salget for den danske virksomhed bliver momsfrit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.