Brevkasse: Må jeg trække en projektlederuddannelse fra?

SpørgsmålHej Anette
Jeg arbejder som arkitekt på konsulentbasis i en ingeniørvirksomhed. Her falder der opgaver af til mig, som skitseringsopgaver, hovedprojektering, byggeøkonomi og/eller byggeledelse, når projektet endeligt kommer til udførelse. Derfor ville det være ganske givende, at kunne deltage i et projektlederkursus. Men er det fradragsberettiget if. til min én-mands firma? Og hvis ja, hvor meget??

Med venlige hilsener
Jens

SvarHej Jens

Det er svært at svare entydigt på, om en uddannelse er fradragsberettiget, for det, der må trækkes fra i én virksomhed, må ikke nødvendigvis trækkes fra i en anden. Det, man altid skal se på, er, om udgiften, og altså den uddannelse, man tager, medgår til at erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten i virksomheden. Og det kan man jo godt argumentere for, at den gør i dit tilfælde. Men det sikreste vil være at bede om et bindende svar fra SKAT. Jeg har uddybet det i en video til dig, som du kan se her:

Her finder du SKATs side for bindende svar: Skat.dk: Få et bindende svar

Dbh.
Anette

3 Replies to “Brevkasse: Må jeg trække en projektlederuddannelse fra?”

 1. Hejsa ved ikke om du kan hjælpe mig med dette ? påtænker at starte en hobbyvirksomhed og vil i den anledning høre om det er muligt at få tilknyttet CVR Nr. til småindkøb af brugskunst og blomster artikler.

  På forhånd tak

 2. Hej Lene P.

  Det er som hovedregel ikke muligt at få et cvr-nummer, hvis ikke du skal bruge det til noget erhvervsmæssigt, dvs. angive moms, import/eksport eller udbetale løn og indeholde A-skat.

  Dbh.
  Anette

 3. Hvis jeg nu påtænker at have 1 ansat få timer om ugen eller have 1 person i virksomhedspraktik, kan der så stadig ikke knyttes CVR til hobbyvirksomhed ??? eller skal man så lade sig momsregistrere, også selv om man ikke forventer at tjene over de 50.000 om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.