Brevkasse: Købe udstyr og donere det væk bagefter

SpørgsmålHej Anette

Jeg holder meditationsworkshops hvor folk skal ligge meget ned og derfor ligger på luftmadrasser. Nu er jeg blevet spurgt om jeg vil holde workshops andre steder i landet, og for at slippe for at skulle slæbe 8-10 luftmadrasser med mig i toget sammen med alt mit andet udstyr, har jeg fået den ide at jeg kunne bede arrangøren købe dem til lejligheden (det ville så gå fra min indtjening), og hvis jeg ikke skulle holde flere workshops der, kunne vi bagefter donere madrasserne til et herberg eller et andet godt formål. Men ville jeg (eller arrangørerne hvis de afholdt udgiften) så have lov at trække udgiften fra? De bliver ikke købt med donation for øje – i første omgang i hvert fald, men hvis jeg ikke skal ende med at have 100 luftmadrasser liggende i mit kælderrum, må jeg finde en smart løsning.

De bedste hilsner
Anja

SvarHej Anja

Det er sådan set et udmærket spørgsmål, for indkøb til donationer er jo som udgangspunkt ikke en fradragsberettiget udgift, og jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at rejse land og rige rundt med rygsækken fyldt af luftmadrasser. Hvis arrangørerne køber luftmadrasserne, er det en udgift, som er lige så fradragsberettiget som dit honorar – begge dele skal bogføres som “udgift vedr. afholdelse af meditationsworkshop”. Jeg mener også, at udgiften er fuldt fradragsberettiget, hvis du afholder den: Som varekøb vedrørende afholdelse af workshops. Det eneste, man skal tænke på er, at der stadig skal være noget bundlinje i det for dig: Hvis dit honorar er beskedent og alle pengene går til rejseomkostninger, hoteller, luftmadrasser og så videre, kan man diskutere, om det er en aktivitet, der medgår til at skabe overskud, og det er jo forudsætningen for at have en erhvervsdrivende virksomhed: At man arbejder med indtjening for øje.

(Man kunne også overveje, om deltagerne i workshoppen kunne medbringe luftmadras selv eller betale f.eks. 100 kr. ekstra for at få en leveret på kursusdagen.)

Men som udgangspunkt: Ja – det vil jeg mene er en fradragsberettiget udgift, også selvom luftmadrasserne ender hos en hjælpeorganisation efter brug.

Dbh.
Anette

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.