Brevkasse: Kan jeg være selvstændig som underviser – og hvad med min SU?

SpørgsmålHej

Jeg er netop blevet tilbudt at undervise på en række instruktøruddannelser i DGI og ved en anden privat udbyder efter sommerferien. Det forløber sådan at DGI sender en forespørgsel ud til en pulje af undervisere (som jeg er en del af) hvorefter man melder tilbage om man vil undervise på kurset. Herefter underviser man på kurset og det er den enkelte DGI eller DIF region man afregner med – man skal med andre ord fakturere forskellige afdelinger. Hos den private udbyder skal jeg undervise enkelte hold.

Kan jeg køre det som selvstændig erhvervsvirksomhed??

Jeg spørger fordi, jeg er på SU og ender med at tjene alt for meget i forhold til hvornår man skal tilbagebetale SU’en. Derudover har jeg udgifter til PC og bøger som jeg gerne vil kunne fratrække. evt. også internet.

Vh Peter

SvarHej Peter

Man kan ikke altid kan vælge – hvis man reelt er i et lønmodtagerforhold, kan man og arbejdsgiveren ikke undlade at følge de regler, der gælder på området, ved at konvertere arbejdet til noget, som faktureres fra eget firma. Men i øvrigt har du ret: Hvis du laver en virksomhed og bliver beskattet efter virksomhedsskatteordningen (du kan læse om den i “Bogen om skat“), så vil din SU ikke blive påvirket, selvom du tjener mere, end den grænse, der er i SU-reglerne.

Dbh.
Anette

3 Replies to “Brevkasse: Kan jeg være selvstændig som underviser – og hvad med min SU?”

  1. Hej Anette
    Jeg er ivrig læser af din blog igennem lang tid. Nu har jeg selv et spørgsmål til din brevkasse som jeg selv tror kunne være relevant for andre iværksættere også :-)

    Men jeg kan ikke se hvor på din side at man stiller spørgsmål til brevkassen?

  2. Tak for hurtigt svar, det viste sig jo at være dejlig let at stille sprøgsmål der :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.