Brevkasse: Kan forplejning til kursister trækkes fra, og må underviserne spise med?

SpørgsmålKære Anette.

Min mand har eget konsulentfirma hvor vi afholder kurser i lokaler vi lejer. I den forbindelse får vi forplejning udefra som jeg sørger for bliver sat frem til kursisterne. Kan vi i den forbindelse trække forplejningen til kursisterne fra i skat og moms? og må min mand og jeg spise med og trække det fra?

På forhånd tak for hjælpen :-)
Venlige hilsner
Heidi

SvarHej Heidi

Ja, udgiften til forplejningen er fradragsberettiget skattemæssigt. Med hensyn til momsen er der en særregel: Kun en fjerdel af momsen må afløftes.

Jeg vil mene, at hvis underviseren spiser med af pædagogiske hensyn, er det en fradragsberettiget udgift. Men hvis flere spiser med, er det ikke længere en fradragsberettiget udgift, så skal der foretages en beregning (og I skal betale den del med beskattede midler som værdien af jeres måltid udgør).

Dbh.
Anette

4 Replies to “Brevkasse: Kan forplejning til kursister trækkes fra, og må underviserne spise med?”

  1. Kære Anette,
    Hvilke regler for fradrag gælder, når man ikke er momsregistreret? Jeg har hørt, at man kan trække de samme udgifter fra, som momsregistrede.. dog ikke momsen naturligvis. Kan jeg f.eks. købe en computer, printer, kopipapir, emballage, udgifter til hjemmeside, varekøb.. osv.? Kan jeg trække hele fakturabeløbet minus moms, og i givet fald, hvor på selvangivelsen skal jeg skrive fradraget? Tak for en super blog :-) Hilsner Jane

  2. Hej Jane

    Det kommer an på, hvad anledningen er til, at du skal have fradrag: Hvis du driver erhvervsmæssig virksomhed som blot ikke er momsregistreret så kan du godt trække de ovennævnte ting fra (prisen inkl. moms), men du skal bogføre bilagene, så du kan lave et årsregnskab for din ikke-momsregistrerede virksomhed. Kom evt. til et af Regnskabsskolens informationsmøder: http://regnskabsskolen.dk/kursusoversigt/korte/informationsmoder/. Hvis du ikke har en erhvervsdrivende virksomhed men en hobbyvirksomhed, er reglerne anderledes. Da kan du ikke trække PC mv. fra men kun de direkte omkostninger. Læs mere på http://hobbyvirksomhed.dk.

    Dbh.
    Anette

  3. Hej Anette
    Hvordan definere man om det er erhvervsmæssigt eller hobbyvirksomhed. Jeg har et deltids job (hvilket man jo ikke helt kan leve af), hvorfor jeg langsom er i gang med at starte en lille virksomhed op sideløbende med mit job. Her tilbyder jeg kurser, healing, mindfulness samt konsulentydelser. Jeg forventer ikke at runde de 50.000 kr/ år foreløbigt, hvorfor jeg ikke har ladet mig momsregistrere endnu.
    Jeg har fx en bærbar som jeg bruger til private formål – men bestemt også til mine kurser m.m. Vil jeg kunne trække en del af udgiften af den fra.
    vh
    Marianne

  4. Hej Marianne

    Hensigten med virksomheden er afgørende for, om det er en hobbyvirksomhed eller en erhvervsdrivende virksomhed: Hvis du arbejder seriøst med virksomheden, kan det godt være en erhvervsdrivende virksomhed, selvom den drives på deltid eller i fritiden. Du kan læse mere om dette på http://hobbyvirksomheder.dk. Det er afgørende for dit eventuelle fradrag for din bærbare PC mv., om du ender med at vurdere, at det er en hobbyvirksomhed (=intet fradrag) eller en erhvervsdrivende virksomhed (=fradrag, og formentlig beskatning af fri telefon).

    Dbh.
    Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.