Brevkasse: Kan et danskkursus trækkes fra?

SpørgsmålKære Anette

Jeg skriver til dig da min mand, som er amerikaner og har boet her i Danmark siden 2006, er iværksætter.

Hans firma er en enkeltmandsvirksomhed, som endnu ikke har genereret et årligt overskud, men han har dog indgået nogle kontrakter for nylig, som måske vil medføre en indtjening i det kommende år. Ellers har det været mig, der har finansieret hans iværksætterdrøm siden 2010. Han arbejder med sit firma fuld tid og har kontor/atelier i byen.

Han fik aldrig gjort noget ud af danskkurserne da han kom til landet, men vil nu meget gerne tage et intensivt 5-ugers dansk sprogkursus (Dansk A1) og evt. de fortsættende kurser, da det har vist sig at indebære en del forhindringer, hvis man som iværksætter  i Danmark ikke taler dansk.

Mit spørgsmål er således, om hans deltagelse i de private danskkurser – og/eller eventuelle efterfølgende prøver – vil være fradragsberettigede?

Skolen/bureauet der udbyder kurserne siger, at det er de, men vores (nye) revisor siger, at det er de ikke, da sådanne kurser er for generelle. Efter hvad jeg selv kan læse mig frem til, synes det at være en individuel vurdering, men i så fald undrer det mig, at vores –  som sagt nye – revisor er så sikker.

Vi håber meget, at du har mulighed for at besvare vores konkrete spørgsmål, så vi kan kortlægge vores alternativer. På forhånd tusind tak!

Mange venlige hilsner
Martine

SvarKære Martine

Jeg er tilbøjelig til at give din revisor ret. På den anden side, kan I måske argumentere, at hans danskkundskaber ikke er tilstrækkelige til, at han kan opfylde kundernes behov. Imidlertid er det sværere med kurser til selvstændige (hvor kurset skal være relevant for virksomheden) i forhold til ansatte (hvor det bare ikke skal være hobby). Alligevel synes jeg, at grundkurser i dansk burde være en fradragsberettiget udgift, så jeg forstår godt dit spørgsmål.

En anden mulighed er at finde nogle danskkurser, som opfylder kravene til SVU. I så fald vil din mand kunne få godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste, mens han går på kurserne. Selvom det ikke er det samme som at få et fradrag for kursusafgiften, er det dog stadig en god, økonomisk hjælp.

Dbh.
Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.