Brevkasse: Hvordan bogføres kaffe til personalet i Summa?

SpørgsmålHej Anette.

Først vil jeg sige at dine blog er rigtig godt og til stor hjælp. Jeg er ny i Summa og har et spørgsmål om kaffe til personalet. Jeg har bogført en regning på kaffe til personalet på konto 4650 Øvrige personale omk. på det fulde beløb 648,50 kr. men dette beløb er incl. moms hvordan skal det bogføres?

Jeg har overvejet om det skal bogføres uden moms så jeg kun bogføre 518,80 på konto 4650, men hvad så med momsen? Den kan jeg jo ikke sætte på så kommer den med i moms regnskabet.

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh Lars

SvarHej Lars

Du skal bogføre det fulde beløb inkl. moms. Når du bruger en konto uden momskode, som konto 4650, ved SummaSummarum at momsen ikke kan løftes af, og tager den derfor ikke med i momsregnskabet.

Dbh.
Anette

One Reply to “Brevkasse: Hvordan bogføres kaffe til personalet i Summa?”

  1. Hej Anette
    Læste lige dette indlæg om kaffe til personalet. jeg har tit tænkt på, om man kun kan trække personaleudgifter såsom kaffe mm. fra hvis der er ansatte i firmaet, eller om det også er muligt i en enkeltmandsvirksomhed, hvor den kun bliver drukket af en selv når man er på kontoret, eller har kundemøder hvor der også skal kaffe på bordet?

    Mvh.
    Anders

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.