Brevkasse: Hvordan angives kørselsgodtgørelse?

SpørgsmålHej Anette

Jeg har et spørgsmål vedr. skattefri kørselsgodtgørelse.

Min mand oprettede i 2012 en enkeltmandsvirksomhed ved siden af hans job som lønmodtager. Han har i 2012 kørt 177 km (for egen virksomhed) i vores private bil, og der føres kørebog. Jeg ved at taksten for kørslen er 3,80 kr per km, men skal beløbet overføres fra firmaet til en anden privat konto, eller er det ligegyldigt? Skal beløbet fremgå/sættes ind i selvangivelsen?

Håber du forstår mit spørgsmål.
Ser frem til at høre fra dig :-)

Hilsen Lotte

SvarHej Lotte

Beløbet skal bogføres i virksomhedens regnskab, og hvis ikke pengene er udbetalt (og det lyder ikke, om om de er udbetalt), skal de modposteres på en konto i egenkapitalen, f.eks. Indskudt i virksomheden eller Mellemregning.

Hermed er kilometergodtgørelsen med i regnskabet og skal ikke skrives yderligere på selvangivelsen.

Dbh.
Anette

3 Replies to “Brevkasse: Hvordan angives kørselsgodtgørelse?”

 1. Vedr: Fradrag for “Virksomhedens andel af ejendommens årlige driftsudgifter”.
  Jeg bogfører i SummaSumarum ver. 4.22 Standard for min datters firma. Et enkeltmandsfirma, der fremstiller keramik.
  Har købt og læst jeres “Bogen om fradrag” og efterfølgende søgt på Internettet. Desværre er der ingen der skriver noget om, hvordan man bogfører beløbene for vand, varme, husforsikring, ejendomsskat, og ejendomsværdiskat.
  Jeg har i SS noget der hedder “Lokaler” derunder kan jeg oprette drift/udgifts konti med og uden moms. til at debitere andelen af udgifterne på, men hvor skal de krediteres?
  Er det nok at føre dem i regnskabet eller skal beløbet indsættes i selvangivelsen?

 2. SummaSummarums standardkontoplan tager jo ikke højde for alle eventualiteter. Det vil sige, at de fleste må regne med at skulle lave lidt om i kontoplanen. I jeres tilfælde er der tale om, at i skal udssifte kontoen “Lokaler” med en række konti, som dækker de udgifter vedrørende lokalerne, som du nævner og med en sammentælling, som viser, hvor meget lokaleudgifterne i alt udgør for virksomheden. Når lokaleudgifterne er bogført, skal de ikke yderligere medtages på selvangivelsen.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.