Panik i bloggermiljøet – usikkerhed om beskatning

Så er der lidt panik rundt omkring hos de forskellige professionelle og semiprofessionelle bloggere. Det handler om fradrag – eller rettere: Om beskatning af gaver og vareprøver.

Indtil nu har det været omend ikke lovligt, så dog almindelig praksis, at bloggere har modtaget gaver eller vareprøver, og kun i et meget begrænset omfang har gjort disse til genstand for beskatning. Produkterne er blevet betragtet som vareprøver – og meget ofte sådan, at bloggeren slet ikke har bedt om dem, men får dem tilsendt fra forskellige firmaer, som håber på omtale. Fuldt fradrag for virksomheden, der sender (reklameomkostning) og ikke beskattet i den anden ende (anmeldereksemplar). Andre gange sker det mere organiseret med egentligt sponsorerede indlæg og/eller samarbejdsaftaler, som strækker sig ud over anmeldelse af et enkelt og vilkårligt produkt.

Som i mange andre sammenhænge, er der tale om en bred vifte af muligheder – fra uskyldigt/småting/symbolsk værdi til betydelig værdi/naturalieaflønning. Katja Moikjær har sendt mig link til en artikel, hvor en norsk blogger har fået et ordentligt skattesmæk – og de norske og danske regler minder så vidt jeg kan gennemskue meget om hinanden, så den giver i sig selv anledning til bekymring. Samtidig har SKAT opdateret deres hjemmeside vedrørende emnet gaver, og bloggere er for første gang specifikt nævnt.

Så jeg er gået i gang med lidt research… Ikke omkring reglerne, for dem er jeg ret sikker på. Men omkring definitionerne: Hvad er forskellen på en gave og en vareprøve? Kan vi arbejde med en bagatelgrænse? Og ikke mindst: Hvilken forskel vil det gøre, om man arbejde som hobbyvirksomhed eller med en erhvervsdrivende virksomhed?

Har bloggerne mon lyst til at mødes for at tale om det? Jeg har besluttet at holde et (gratis) seminar – eller infomøde – om økonomien i blogging. Altså: Indtægter, fradrag, beskatning, hobby og erhverv. Så må vi se, om der er nok, som tilmelder sig. Mødet er den 12. december, og så sætter jeg fuld fart på diskussionen med diverse rådgivere op til mødet, så vi får så mange af tvivlsspørgsmålene som muligt belyst. Eventuelle spørgsmål til mødet kan sendes direkte til mig på as@regnskabsskolen.dk, når du har tilmeldt dig.

Tilmelding til info-møde om bloggerøkonomi. [Senere red.: Der er ikke noget aktuelt møde særligt for bloggere, men du kan tilmelde dig informationsmødet for iværksættere her]

 

4 Replies to “Panik i bloggermiljøet – usikkerhed om beskatning”

 1. Sikke dog et dejligt initiativ –
  har fluks meldt mig til!

  Håber at blive klogere på hvor grænserne går, og hvad jeg skal indberette og hvad jeg ikke skal.

  Mvh La Cucina Nada

 2. Hvor er det pudsigt, at du sætter fokus på dette. Jeg er ved at starte en kommerciel blog op og havde godt læst den omtalte artikel om det norske eksempel. I går talte jeg med min far om, at jeg ville kontakte jer omkring det. Han mente ikke, I vidste noget om den slags.. Det mente jeg nu nok. Jeg har før været til infomøder med Anette Sand og har været meget begejstret og anbefalet Regnskabsskolen til andre.

  Tusind tak for dette fremragende initiativ!

  Vi ses til infomødet.

  Venligst,

  Sabrina Louise Blangsted Gertz

 3. Hej Anette

  Kom du frem til, hvad forskellen på gave og vareprøve er? Og om det gør en forskel, om man er hobbyblogger eller erhvervsdrivende.

  Mediehuse får jo tilsendt de samme produkter i et væk, men jeg går ikke ud fra, at de indberetter disse til Skat?

  Mvh Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.