I Regnskabsskolens bestyrelse har vi i efteråret 2013 arbejdet med strategi. Det er ikke noget, vi gør hvert år men måske hvert andet eller hvert tredje år: Langsigtet strategi (internt kaldet 2020-planen) og ud fra denne en 2-3 års plan, som igen har udmøntet sig i et budget for 2014. Da vi har en højt kvalificeret bestyrelse i Regnskabsskolen, er det en (svær og) super spændende proces at få forretningsplan mv. på plads. Og det passer meget godt med hvert tredje år eller deromkring: Der sker altid noget i vores nære eller lidt mere fjerne omgivelser, som skaber nye muligheder eller ændrer vilkårene for vores arbejde – så en plan holder ikke evigt.
Faktisk er vi ikke helt færdige med planen endnu. Ikke desto mindre mener jeg godt, at jeg kan ane, hvad den nære fremtid vil bringe af udfordringer – i hvert fald af den type udfordringer, som nok lander på mit bord i løbet af foråret. Der sker en masse i bogholderiet, og jeg skal lave nogle ændringer i Diplomkursus for bogholdere. Herudover ser det ud til, at der kommer en lille foredragsturne ind over (og det håber jeg meget, falder på plads – det er nemlig en rigtig sjov opgave) og andre spændende ting. Blandt andet skal jeg selv undervise på vores nye Dinero-kurser sammen med Bent fra bogholderiet.
Vi har også nogle nye ting på tegnebrættet:
Udgivelser
Der har efter min mening været lidt stille i Regnskabsskolens forlagsvirksomhed, og det er synd. Bogudgivelserne er en dejlig aktivitet, og ud over at sælge bøgerne, bruger vi dem også som undervisningsmateriale til kursisterne på f.eks. Diplomkursus for bogholdere og Økonomistyrings-kurserne (klik gerne, men lad være at se videoen – den er rædselsfuld og jeg forhandler med vores webfolk om at få den fjernet, hvilket de ikke synes er en god idé). Kursisterne synes, det er rigtig rart at få bøger med hjem – og flere holder sig opdateret med alle nye udgivelser, fordi de bruger dem som opslagsbøger. I 2013 udgav vi “Bogen om nøgletal” og Nøgletalsspillet, som er en rigtig god måde at lære nøgletal på.
Der er flere udgivelser på vej, men de to første bliver nok “Bogen om bogføring” og “Bogen om bogføring med e-conomic”, som jeg er i fuld gang med at skrive nu. En grundbog om bogføring har været efterspurgt meget længe, og bøgerne er lige netop det: Alle de ord og udtryk, som man bruger i bogholderiet bliver gennemgået, debet og kredit bliver forklaret og der er masser af eksempler på konkrete bilag og hvordan de bogføres. Den ene version er “for alle”, og den anden er for dem, som bruger e-conomic. Der kunne være flere på vej med andre økonomisystemer.
Herudover er der planer om nye bøger angående personalejura og -administration og flere andre ting, som jeg lige vil vente med at fortælle om, til jeg er sikker på, at det er noget, som bliver til noget inden for en overskuelig tidshorisont.
SVU-kurser
SVU-reglerne ændrer sig fra 1.1.14, så ikke alle længere har ret til at deltage i kurserne og få SVU. Det er ellers en rigtig attraktiv ordning, fordi man får Statens VoksenUddannelses-støtte, både de dage, hvor man er på kursus og de dage, hvor man forbereder sig. Det betyder, at man får lige så meget i støtte, som der skal betales i kursusafgift – og nogle gange mere. Vi har i øjeblikket et enkelt SVU-kursus, men jeg er ret sikker på, at der kommer flere.
Konkret vil jeg fokusere på et kursus, som er målrettet (selvstændige) bogholdere. Altså et kursus, som henvender sig til personer som har god rutine med bogføring mv. Kurset kommer til at handle om regnskabsanalyse og (måske især) årsrapporter, herunder hvordan man aflægger årsrapport for klasse B-virksomheder. Heldigvis er de færreste bogholdere akademikere, for det er netop akademikere, som har fået en begrænsning på adgangen til SVU – nemlig, at de kun må få SVU, hvis deres uddannelse er forældet, og der er ingen, som lige kan forklare mig præcist, hvornår en akademisk uddannelse er forældet, det må vise sig hen ad vejen. Det bliver især et par rigtig gode revisorer, som skal undervise, måske med enkelte indslag fra “os andre”. Kurset kommer til at løbe over 8 uger med 9 undervisningsdage. Stort program – men der kommer virkelig valuta for pengene her, 10 ETCS point og skriftlig eksamen – og jeg glæder mig vildt til at få det op at stå. (Tilmeld dig nyhedsbrevet her på siden, hvis du vil have besked, når hold 1 starter.)
Så det tegner til et spændende forår, hvor vi skal en masse ting, samtidig med, at det også er den tid på året, hvor vi har mest travlt i bogholderiet: Årsafslutninger og de personlige selvangivelser fylder meget. Som de skal :).
Jeg glæder mig.