Afhentningskøb (moms)

Udtrykket “afhentningskøb” dækker i SKATs sprogbrug over, når en køber fra et andet EU-land køber en vare i Danmark og henter den selv. Eller omvendt. På SKATs informationsmøde for rådgivere, som jeg deltog i i tirsdags, blev vi informeret om, at kontrollen på dette område bliver skærpet. Der sker nemlig det, at de danske sælgere sælger varerne momsfrit, siden vi taler om en vare, som skal føres ud af Danmark. (Problemet er selvfølgelig, at den ikke altid bliver det, og at sælgeren ikke kan kontrollere, hvor køberen kører hen med vognlæsset, når overleveringen er sket.)

Den korrekte metode er at lægge dansk moms på varen, siden leveringsstedet er afgørende, og leveringsstedet er Danmark. Når køberen så kommer hjem til sit eget land, kan han søge om momsen retur via de offentlige systemer. Det kan nok bare blive lidt svært at overbevise køberen om, at det er en god og nyttig arbejdsopgave.

 

3 Replies to “Afhentningskøb (moms)”

  1. Nu har SKAT af et par gange udskudt ikrafttrædelsen af de skærpede regler. Sagde SKAT noget om hvornår de skærpede regler forventes at skulle gælde fra (ud over 1. halvdel 2014)??

    /Henrik

  2. Hej Henrik

    Nej, der var ingen eksakt dato, jeg forstod det egentlig som om, det var trådt i kraft – men det kan være mig, der ikke har tolket det mundtlige oplæg korrekt. Og det er mit indtryk, at de arbejder med kontrolforanstaltningerne, altså hvordan man så kontrollerer alle de køb, lige nu.

    /Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.