SummaSummarum – backup af flere regnskaber samtidig

Jeg har så sent her til aften hørt fra en bogholder, som havde overset den nye funktion i SummaSummarum: Systemsikkerhedskopi.

Hvis du bruger “Systemsikkerhedskopi”, kan du tage kopi af alle de regnskaber, du har i SummaSummarum på din PC samtidig. Og som bonus, får du (i modsætning til den almindelige backup) også formularer – dvs. fakturadesign med.

Det tager lidt længere længere tid end en almindelig backup, fordi der er mere data. Mine ca. 120 regnskaber tog et par minutter, så alt i alt er det en hurtig løsning, som kan bruges som regelmæssig backup, hvis du har mere end et års regnskab eller regnskaber for flere virksomheder, eller når du skal flytte alle regnskaber fra en PC til en anden

Systembackup kan ikke bruges når du sender dit regnskab til en revisor eller bogholder, fordi de ikke kan indlæse backuppen uden at overskrive deres egne regnskaber.

Du går op i “Filer” i SummaSummarum og vælger systemsikkerhedskopi:

Og så gemmer du den et fornuftigt sted, ikke? Og i den forbindelse er en mappe på din computer ikke et fornuftigt sted! Du skal netop bruge sikkerhedskopien, hvis din PC går i stykker. Så sørg for at få sendt systemsikkerhedskopien ud af huset, måske pr. mail eller via et USB-stick.

Systemsikkerhedkopien består af to filer, som begge skal være til stede, for at du kan bruge den til noget. De ser sådan ud – men naturligvis med nogle andre tal, alt efte rhvornår du laver sikkerhedskopien:

 

 

Og I ved det jo godt, men jeg siger det alligevel:
Rigtige mænd tager ikke backup – rigtige mænd græder.

3 Replies to “SummaSummarum – backup af flere regnskaber samtidig”

  1. Systemsikkerhedskopier er også den eneste måde at sikre backup af de dokumenter, man fra og med SummaSummarum 4 kan tilknytte bl. a. debitor- og kreditorkort.

  2. “Systembackup kan ikke bruges når du sender dit regnskab til en revisor eller bogholder, fordi de ikke kan indlæse backuppen uden at overskrive deres egne regnskaber.”

    Så forstod jeg ENDELIG hvad der gik galt! Tak for hjælpen, omend det vist ikke var formålet med posten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.