Julegaver – hvad må du give dine medarbejdere?

Den søde juletid nærmer sig, og det betyder sikkert, at du er begyndt at overveje, hvad dine medarbejdere skal have i julegave. Hvad du skal være opmærksom på i den forbindelse, kan du høre om her:

Som sagt er grænsen for julegavens værdi 700 kr., hvis du skal være sikker på, at medarbejderen ikke bliver beskattet af den. Det er nemlig den ene grænse: Max. 700 kr. inkl. moms for julegaven. (Se dog nedenfor, hvis du synes, det er for lidt.) Men der er mere end en grænse at forholde sig til: Medarbejdere bliver beskattet af gaver fra deres arbejdsgiver, hvis den samlede årlige værdi af gaverne overstiger 1000 kr., og de beskattes i så fald af det fulde beløb – ikke kun det, der ligger over de 1.000 kr. Som udgangspunkt, altså.

For lad os sige at medarbejderen i løbet af året (før julegaven) har fået gaver til en samlet værdi af 900 kr., så må hun gerne modtage en skattefri julegave til 700 kr. – men skal så betale skat af gaverne til de 900 kr., da det samlede beløb overstiger bagatelgrænsen på de 1000 kr. Men får medarbejderen her en julegave til 800 kr., vil hun skulle betale skat af det fulde beløb, altså 1700 kr. Er du stensikker på at der ikke er givet andre gaver i løbet af året, må værdien af julegaven gerne være på op til 1000 kr., men hold dig for en sikkerheds skyld hellere til de 700 som grænse for julegavens værdi.

Gavekort betragtes som sagt som kontant-gaver, og er derfor altid skattepligtige. Dog gøres der undtagelser, hvis der er tale om gavekort, der kun kan bruges på noget bestemt, altså restaurantgavekort, hvor menuen er bestemt på forhånd, eller biografgavekort, hvor du har bestemt hvad medarbejderen skal se. Heller ikke her må værdien overstige 700 kr., og gavekortet må ikke kunne byttes til kontanter.

Så det er ikke småting, vi skal holde styr på, hvis vi gerne vil give medarbejderen en gave i anledning af julen. Jeg foreslår, at du laver en særskiilt konto i bogholderiet til gaver, for hvis påskeægget, fødselsdags-blomsten og julegaven tilsammen kommer til at koste mere end 1.000 kr., så skal der indberettes og beskattes. Og hvem gider have en vase at støve af på, som man ikke selv har valgt men selv har betalt skatten af?

3 Replies to “Julegaver – hvad må du give dine medarbejdere?”

 1. Rigtig fint indlæg som for mange bliver relevant snart. :)
  Er der også lavet et indlæg om konkurrence-gaver i løbet af året, og hvad en sådan gave maksimalt må koste stykket, hvis der er en grænse for dette?

 2. Hej Anders K.

  Konkurrencegaver (hvis du ikke vil betale præmieafgift): Max. 200 kr. – og der kommer et indlæg om det sidst på ugen.

  Så: Stay tuned…

  /Anette

 3. Pingback: julegaver medarbejdere | juloggaver-d.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.