Forskudsregistreringen er landet i din skattemappe – tjek den

Så har vi vist alle fået mail fra SKAT om, at forskudsregistreringen for 2013 ligger klar i skattemappen.

Forskudsregistreringen er SKATs bedste bud på, hvordan din økonomi ser ud i 2013 – herunder hvor meget du tjener (evt. hvor meget overskud din personlige ejede virksomhed vil give), og hvor mange skattemæssige fradrag du har. Altså: Hvor meget skal du betale i skat, og hvordan ser dit skattekort ud.

SKAT baserer oplysningerne på dit 2011-liv. Det vil sige, at der er tale om en fremskrivning som helt springer 2012 over. Du skal derfor tjekke, om tallene virker nogenlunde korrekte. Især skal du tjekke, hvis du i løbet af 2012 har

  • købt eller solgt fast ejendom
  • optaget eller tilbagebetalt lån
  • droppet efterlønnen
  • skiftet arbejde eller gået op/ned i arbejdstid
  • haft fremgang eller tilbagegang i din egen virksomhed

Hvis du f.eks. i 2012 har fået din efterløn udbetalt betyder det også, at du ikke længere betaler til efterlønsordningen. Derfor vil forskudsregistreringen give dig et for højt fradrag, fordi du indtil nu har fået fradrag for din bidrag både til A-kassen og efterlønnen. Det for høje fradrag betyder, at dit skattekort er forkert, og du kan ende op med at skulle betale en restskat.

Så: Læs forskudsregistreringen igennem og lav de nødvendige ændringer allerede nu, så det er overstået og på plads. For lige om lidt er det december, og så bliver der ikke tid til den slags, vel? (Da er du i gang med at gætte på årets resultat i din virksomhed, sådan at du kommer bedst muligt ud af 2012 .)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.