Brevkasse: Diæter – kan det betale sig at omdanne til ApS?

SpørgsmålHej Anette, jeg vil høre om du kan give mig et godt råd?

Jeg har et enmandsfirma (certifikatsvejser/montør/smed) hvor jeg lejer mig selv ud på timeløn. Jeg har rejst som montør rundt i dk. Jeg kæmper med udlændinge på prisen og har derfor været nødt til at leve af diæter, men nu er de så godt som væk! Jeg overvejer at lave firmaet om til ApS så jeg kan give mig selv diæter igen. Jeg rejser omkring 220 dage om året og bor i min campingvogn. Kan det betale sig for en som mig at lave firmaet om?

Svar

Hej Kim

Der skal flere overvejelser ind over end lige, diæterne: Et ApS er (ca. 12.000 kr) dyrere at administrere pr. år, og der er en række krav, der skal opfyldes, f.eks. kan man ikke hæve penge fra firmaet, uden de bliver beskattet løbede (=lønsystem), årsrapport skal indsendes og offentliggøres mv.

Hvis du har mulighed for det, så kom til et af Regnskabsskolen informationsmøder – så ville vi kunne tage emnet “omdannelse – evt. skattefrit” op netop på det møde.

Med hensyn til diæterne: Du vil som arbejdsgiver kunne udbetale diæter skattefrit med fuld fradrag i firmaet, også ud over de 50.000 kr., som er max-grænsen nu. Så set fra den vinkel, kan det måske være en løsning med et ApS frem for en personligt ejet virksomhed.

Dbh
Anette

2 Replies to “Brevkasse: Diæter – kan det betale sig at omdanne til ApS?”

 1. Hei Anette
  Tak for mange gode råd.
  Har en selvstændig virksomhed, konsulentfirma. Kundene faktureres for rejseudgifter, samt hoteludgifter. I blandt faktureres de også for diæt efter standard satser. Kan det alligevel fradrages de tilsvarende diætsatser i selvangivelsen? ( døgn kr 650). Dokumenterte udgifter føres i regnskab.

 2. Hej Anne Grete

  Du får stadig fradraget (men i virksomhedens regnskab – ikke på selvangivelsen), når du udfakturerer diæter til kunderne. Så diæterne skal med både på indtægssiden og udgiftssiden.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.