Chefer – aldrig godt nok

I Ugebrevet A4 her til morgen har vi overskriften “Den hårde chef er på vej ud”. Den henviser til en artikel, hvor teaseren siger: “Eksperter advarer om, at den positive tone kan betyde, at de ansatte går psykisk ned …”.

Jeg har ikke fået læst artiklen endnu, men det er dog vanskeligt for chefen at stille alle tilfreds, hvilket A4 tydeligt får vist her: I samme sekund, den sure chef er afskaffet, er den søde chef problemet.

Artiklen kan jo være god nok, når jeg når frem til den, men for mange iværksættere og selvstændige i SMV-ere, er ledelse først og fremmest noget personlig stil og arrangement. Nogle er rigtig dårlige til det eller ikke glad for ledelsesopgaven i sig selv. For andre falder det helt naturligt.

Det er blandt andet derfor, min bog “Håndbog for nye chefer” stort set ikke handler om ledelse. Naturligvis er der nogle kapitler, som berører emnet, men det er først og fremmet en praktisk orienteret bog, som giver forslag til, hvordan man angriber de praktiske ting i ledelsesopgaven. Læs indholdsfortegnelsen for at se, om det er noget for dig.

Du kan hente indholdsfortegnelsen og nogle siders tekst eller købe bogen her.

3 Replies to “Chefer – aldrig godt nok”

 1. Hej Anette, tror du skal være forsigtig med at drage for mange paralleler mellem det at være chef(= selvstændig iværksætter) og så at være leder. En leder er en lønmodtager der udføre specielle former for opgaver hvor det faglige kredser omkring ledelse. En chef er en der driver en virksomhed udfra egne ønsker og behov, og her er mange andre faktorer inde i billedet.
  Når der tales om (dårlig) ledelse er det ofte de mange mellemledere der findes i det offentlige og private, der hentydes til.

 2. Hej Henrik

  God pointe, og du har ret: Jeg tænker som chef i denne sammenhæng. Det var bare den pudsige måde at introducere artiklen på, jeg faldt over.

  Dbh.
  Anette

 3. Det er ikke nemt at gøre alle tilfredse :) Generelt må vi bare acceptere, at der fra mediernes side som oftes fokuseres på det negative.. Af samme grund jeg prøver at undgå de daglige nyheder, da 90% er krig og ulykker, og så er der lige plads til en enkelt solskinshistorie til sidst… Gad vide hvordan folks humør og dagligdag så ud, hvis det var omvendt…

  Mvh
  Lars
  Ekomposit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.