Brevkasse: Timepris for freelancer

I forbindelse med manglende opgaver pt min freelance virksomhed har jeg søgt relevante tidsbegrænsede jobs.
Umiddelbart synes jeg at det vil være nemmest for alle parter hvis jeg blev ansat som freelancer på kontrakt i perioden opgaven løber.

Mit spørgsmål til dig er: Hvordan man kan fastsætte en pris taget udgangspunkt i den gennemsnitlige månedsløn for en fast ansat medarbejder i lign jobs?

Jeg har jo normalt en fast timesats, men ved en opgave der sikrer fast arbejde henover feks et halvt år, kan der jo gives rabat. Men jeg vil heller ikke sælge mig selv for billigt.

Ved freelance ansættelse skal arbejdsgiveren jo ikke betale ind til pension og ferie penge samt andre udgifter ved en normal ansættelse. Og hvad må fordelen være for en arbejdsgiver at ansætte freelance kontra en fast ansat medarbejder?

Jeg håber du forstår mit dilemma og kan give mig svar.

Spørgsmålet kan angribes fra to forskellige vinkler: Enten: Hvad skal du have pr. time for at opnå den årsløn, du ønsker. Eller: Hvad er rimeligt for en køber (arbejdsgiver) at betale.

Hvis vi starter med din egen løn: Prøv beregneren her: http://motivapp.com/freelance-hourly-rate-calculator. Den giver et rigtig godt indblik i, hvilke omkostninger, du skal medtage, når du beregner din timeløn.

Men set i forhold til markedet, skal vi jo også have regnet på spørgsmålet fra arbejdsgiverens side. Under alle omstændigheder har arbejdsgiveren, som køber dine timer, en række fordele ved at vælge en freelancer frem for en fast ansat medarbejder, hvoraf de vigtigste måske er:

 • Ingen opsigelsesperiode med løn
 • Ingen sociale omkostninger, forsikringer eller pensionsordninger
 • Masser af muligheder for at regulere timetallet op og ned efter behov
 • Den rigtige person til det rigtige job – hver gang
 • Ingen betaling af sygedage, barsel og feriedage

Du kan regne med, at en medarbejder koster mindst 135% af sin løn. Så når du skal finde arbejdsgiverens faktiske udgift, kan du regne med den normale timepris + 135%. Alt efter hvilken branche vi taler om, skal dette beløb tillægges bidrag til pensionsordning.

Vi kan lave en minimumsberegning.En lønnet medarbejder, som får 28.000 kr. i løn + 8%s pensionsordning vil give dette resultat:

Minimumsberegning:
Løn 28000
+ 35% 9800
+ pension 2240
+ risikotillæg 4200
44240
= pr. arbejdstime 276,5

Her er altså tale om en beregning, som ikke tager højde for alle fordele men giver en beskeden kompensation for den manglende sikkerhed i jobbet. Måske kan man sige, at regneeksemplet viser mindsteprisen for gode, langvarige ønskeopgaver. Er der tale om kortere opgaver, skal prisen være højere, fordi du også skal spare lidt op til dårlige tider, hvor du skal bruge al din energi på at finde nye jobs.

2 Replies to “Brevkasse: Timepris for freelancer”

 1. Hej Er feriepeng så med i de 35%, og hvilken faggruppe er der tænkt på i den her opstilling med freelancetimepris kr. 276,50?
  På forhånd tak for hjælpen.
  Ingelise

 2. Hej Ingelise

  Ja, feriepengene er med.

  Der er ikke tænkt på nogen særlig faggruppe men på “minimumstimepriser” under de givne forudsætninger, så tænk på det mere som et regneeksempel.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.