Brevkasse: Start af delebilsordning

Hej, jeg har aldrig været selvstændig, men har længe drømt lidt om det.

Det er dog ikke kun drømmen om at være selvstændig, der gør at jeg overvejer at etablere en form for virksomhed. Det er fordi jeg selv oplever et behov, og mener at andre må have samme behov.

Det er nemlig dyrt, at være bilejer, og efterhånden gammeldags.

Jeg synes stadig, at leasing er dyr og skaber behov, som ikke er nødvendigt.

Derfor vil jeg gerne undersøge, om jeg kan etablere en delebilsordning. Jeg vil, hvis det bliver mere konkret skulle forholde mig til en masse andre praktiske overvejelser.

Men umiddelbart, spørger jeg bare, om du ved hvordan man opretter sådan et firma, eller klub, om om man kan få tilskud fra staten, samt hvad betingelserne evt. er for at få tilskud.

Du kan oprette en delebilsordning som en virksomhed (f.eks. ApS) eller en forening. Begge dele er relativt simpelt. Hvis du forestiller dig, at det skal være et fælles projekt mellem dig og nogle andre, kan foreningsmodellen måske være lettest at arbejde med.

Men jeg tror ikke, du skal regne med at få statstilskud til projektet. Det skyldes, at ideen ikke er ny – tværtimod er markedet i visse dele af landet (f.eks. København) vældig godt dækket – søg på Google på “delebiler” og se de relevante muligheder.

Praktisk omkring virksomhedsstart: Kom til et af Regnskabsskolens informationsmøder – hvor du kan stille spørgsmål om “hvad-som-helst” vedrørende økonomi og administration af iværksættervirskomheder. Det er gratis.

Tilmelding til Regnskabsskolens informationsmøder for iværksættere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.