Brevkasse: Skal jeg købe en hvidpladebil eller en med papegøjeplader?

Spørgsmål  Hej Anette

Først lige supergod side du har her, rigtig mange gode fif og gode råd.

Jeg har et godt spørgsmål, synes ikke lige jeg kan finde noget om det her, men jeg er som så mange andre startet selv på i et lille enkelsmandsfirma og er kommet der til hvor jeg skal have mig en lille bil. Så kommer spørgsmålet: Hvis jeg køber en hvidpladebil, hvad kan jeg så trække fra i firmaet og ikke, frem for en bil med papegøjeplader? Bilen skal nemlig kunne bruges privat ind imellem til og hente børn, så er noget i vildrede om hvad for en slags jeg skal vælge og kan få mest ud af skattemæssigt.

Håber du kan hjælpe mig.

mvh Johnny

 

Svar  Hej Johnny

Det med bilen er et ret kompliceret spørgsmål, og det kan godt være, at du får brug for konkret rådgivning. Hvis du køber en hvidpladebil i firmaet, skal du beskattes af at have den til rådighed, og de fleste oplever det som en meget dyr løsning. Mange vælger derfor at købe bilen privat og føre kørselsregnskab for den kørsel, der foregår i virksomheden. Så vil du kunne få et skattefradrag på 3,80 kr. pr. kørt kilometer (op til 20.000 km., herefter falder satsen). Kører du 10.000 km. for virksomheden årligt, giver det derfor et fradrag i din indkomst på 38.000 kr.

Hvis du køber en papegøjepladebil som firmabil, har du den fordel, at du kan få momsen retur af driften (men ikke købet), og der er en særlig afgift, som skal betales, for at det er tilladt at bruge den privat. Spørgsmålet er, om det kan betale sig. Det er mest noget med: Hvor meget kører du privat/for firmaet? Jeg vil foreslå dig at kontakte SKAT, når du har bestemt dig for, hvilken bil det skal være, og få konkret vejledning om, hvad der bedst kan betale sig i netop dit tilfælde.

Dbh
Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.