Brevkasse: Mellemregning eller indskud

Når jeg lige nu køber noget til min nystartede virksomhed betaler jeg af egen lomme kontant, skal jeg bogføre de beløb under summa summarums konto privat indskud eller skal jeg bruge mellemregningskontoen, jeg vil jo gerne kunne hæve tilsvarende beløb igen senere hvis virksomheden kommer med et overskud. er det lige meget hvilken konto jeg vælger?

I princippet er det underordnet om du vælger den ene eller anden, så længe du gør det konsekvent. Men hvis du på et senere tidspunkt skulle få brug for at blive beskattet efter virksomhedsskatteordningen, vil det være nødvendigt at skelne, sådan at store private indskud i virksomheden bliver bogført på “private indskud” eller noget tilsvarende mens midlertidige udlæg (som det, du har gang i lige nu) skal bogføres på “mellemregningen”.

PS: Til det andet spørgsmål, du har sendt til brevkassen, om varelager: Der er allerede en del indlæg om det emne: https://anettesand.dk/?s=varelager. Prøv at se, om ikke du kan finde svaret der.

5 Replies to “Brevkasse: Mellemregning eller indskud”

 1. Hejsa,

  Jeg har et selskab, hvor jeg også har behov for at lave nogle private udlæg. Hvordan skal jeg så forholde mig.

  1. Skal jeg oprette en mellemregning konto
  2. Køre det på selskabskapital
  3. oprette en konto for private indskud

  Håber du kan opklare dette for mig

 2. Hej Klaus

  Hvis der er tale om et selskab (ikke en enkeltmandsvirksomhed: Du skal oprette en konto for private indskud, læg den lige under “kassen”. Kald den “Mellemregning med ejer”.

  /Anette

 3. Hej Anette Sand,
  Jeg har et holdingselskab og et driftsselskab. Når jeg har private udlæg for driftsselskabet, er det vel nødvendigt at oprette en konto for udlæg og ikke anvende mellemregningskontoen (den vedrører jo holdingselskabet)?

 4. Hej Carsten

  Du har helt ret. Opret en ny konto (og læg den lige under kassen – ikke i egenkapitalen eller i passiverne i øvrigt).

  Dbh.
  Anette

 5. Hej Anette
  Til oplysningsskemaet i selvangivelsen. Er mit kontante overskud + mit varelager det beløb der skal angivet som virksomhedens overskud.

  mvh
  Kirsten Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.