Brevkasse (med delvist svar): Bil til vinduespudser

Jeg er lige startet op som selvstændig vinduespudser og har et par spørgsmål til fradrag af bil.

Ved at købe en brugt bil på gule plader, kan jeg så trække alt fra? Jeg tænker på, diesel, km, billånet, forsikring osv. Hvad nu hvis jeg vælger at køre på papegøjeplader, hvad sker der så med fradraget?

Hvis jeg så i stedet vælger at købe en brugt bil på hvide plader hvor meget fradrag mister jeg så og hvad med beskatning. Fx en privatbil til 180.000 kr fordi jeg har en lille familie og måske kan jeg spare penge istedet for at
skulle købe 2 biler, altså en til firma og en til privaten.

Jeg er bare interesseret i at finde ud af hvor meget forskel der vil være på de to ting og hvad der bedst kan betale sig.

Hvis du køber en firmabil, kan alle udgifter betales med firmaets midler, men det er ikke alle udgifter, der er fradrag for: Afdrag på løn til køb af bil er ikke en fradragsberettiget udgift (men det er købet som helhed – du bliver ikke snydt).

Om det bedst kan betale sig at købe bilen med gule plader, papegøjeplader eller hvide plader og om det bedst kan betale sig at du ejer den privat eller skyder den ind i virksomheden afhænger af en hel masse ting: Bilens pris, om du betaler topskat, hvor meget du regner med at køre, om du bruger bilen privat også, så du skal beskattes af fri bil osv. Det er en længere udregning, som jeg ikke kan lave uden at have flere oplysninger, og det kommer til at tage lidt tid. Men vi kan komme lidt nærmere ind på det, hvis du kommer til et af Regnskabsskolens gratis informationsmøder for iværksættere: http://regnskabsskolen.dk/kurser/korte/informationsmoder/.

4 Replies to “Brevkasse (med delvist svar): Bil til vinduespudser”

  1. Hmm, da jeg købte min bil på gule plader til firmaet, hos en brugtvognforhandler spurgte jeg egentligt bare ham. For de arbejder med det til dagligt, og kan tit give dig råd og vejledning som kommer dig til gode.
    Hvor andre måske er mere interesseret i at sælge noget helt tredje istedet.

  2. Ved papegøje plade bil kan du trække kørselkilometer fra, satsen er 3.82 per kilometer. Hvis bilen ikke har en værdi af mere 100.000 vil jeg anbefale dig og bruge statens kilometer sats, der kan du trække kørselpenge og moms på alt vedligeholdelse af bilen, feks repartioner, dele, og sidst benzin/diesel.

  3. Du skal op på rigtig mange KM årligt før det kan betale sig med en ekstra firmabil frem for delvis drift.

    Men der er naturligvis også andre ting du bør overveje f.eks. om du ønsker reklame på bilen – det er jo ikke fedt at drøne rundt med privat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.