Brevkasse: Må jeg fratrække de fulde udgifter til behandlinger?

SpørgsmålHej Anette

Fantastisk du laver sådan en blog :-) Jeg er startet som selvstændig zoneterapeut ved siden af mit 30 timers arbejde. Har anskaffet mig et cvr.nr. (momsfritaget grundet behandler), tilmeldt forening, forsikring osv. Det betyder SKAT har sat mig til at tjene 100.000/år – chock … men det skal jeg jo så ind og rette i forskudsopgørelsen.

Indtil nu har jeg ikke tjent noget, men det kommer jeg til fra næste år, da jeg har fået lavet en aftale hvor jeg skal komme engang om måneden i et firma :-) Jeg har også indrettet et klinikrum hjemme (hvor der ikke findes private ting) samtidig med jeg har et lille entre og gæstetoilet som klienterne kan anvende. (Har selv en bryggersindgang og badeværelse).

Mit spørgsmål lyder: Må jeg fratrække de fulde udgifter, f.eks. håndklæder, vaskepulver, cremer, bøger, kurser, lokaler, tlf. osv. så kun det der er til overs oplyses som indtægt?

Mange hilsner
Anne

SvarHej Anne

Du kan uden bekymring fratrække de midler, du bruger i behandlingen, f.eks. cremer, håndklæder, sæbe mv. Og almindelige kontorholdsudgifter, f.eks. telefon, printerpapir, hjemmeside og den slags. Med hensyn til lokalerne og kurserne, er der en hel række overvejelser, der skal ind over – ingen helt faste regler. Men du kan købe Bogen om fradrag lige her: http://regnskabsskolen.dk/boger/bogen-om-fradrag/ – og ved hjælp af den danne dig et fint overblik over, hvad du må, også med hensyn til faglitteratur. Med hensyn til lokalerne, kan du starte her: https://anettesand.dk/2010/fradrag-for-kontor-i-hjemmet/, hvor der står en hel del om emnet.

Dbh.
Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.