Brevkasse: Hvornår skal man beskattes af fri telefon?

SpørgsmålHej Anette

Jeg hjælper min veninde med bogføringen og regnskabet og har et par spørgsmål, jeg ikke kan finde et skræddersyet svar på, og håber, du kan sætte punktum på sagen.

Her er det ene (som er delt i to), og det drejer sig om “fri telefon” (kapitel 3.6 i din bog om  fradrag, 2012, s.70). Jeg citerer: “Hvis man har adgang til at bruge virksomhedens telefoner privat, skal man beskattes af 2.500 kr.  Husk lige, at man skal beskattes, bare man har muligheden for at ringe privat – uanset om man gør det eller ej. For selvstændige betyder det, at man i praksis lige så godt kan trække alle telefon- og internetudgifter fra, både på kontoret og hjemme, og  så lade sig beskatte af fri telefon.”

Først en lille bemærkning der opstod da jeg læste den første sætning her: Hvis jeg, som  kontoransat funktionær (uden firmamobil eller hjemme-pc) i et stort firma, lejlighedsvis godt må ringe privat fra min fastnet skrivebordtelefon, er det underforstået, at jeg skal beskattes af en ekstra 2,500 kr.? (Jeg ved godt at “lønmodtager” er omhandlet på  s.68, men mit spørgsmål er mere specifik.)

Men mit hovedspørgsmål er nemlig ad. den citerede tredje sætning: Hvis min veninde (som er ejer af en enkeltmandsfrisørsalon) kun  har fastnettelefon (dvs. alle evt. mobilomkostninger holdes privat), slipper hun ikke for at betale fri-telefon-skat?

Glæder mig til dit kommentar.

Venlig hilsen, Martin

SvarHej Martin

For det første: Hvis man i enkelte tilfælde bruger sin arbejdsgivers telefon til private opkald i arbejdstiden, udløser det ikke beskatning af fri telefon.

For det andet: Jeg mener ikke, at din veninde skal beskattes af fri telefon, fordi der er tale om en fast installation på virksomhedens adresse, såfremt der er rimelige og fornuftige telefonudgifter i privaten, herunder at din veninde betaler for en mobiltelefon.

Dbh.
Anette

4 Replies to “Brevkasse: Hvornår skal man beskattes af fri telefon?”

 1. Et tillægsspørgsmål:

  Og hvordan bogfører man i summasumarum de 2500 kr man skal beskattes af når man fratrækker alle telefoni-udgifter? Skal man bare oprette en konto og så sætte 2500 kr ind som en indtægt?

  Tak for hjælpen :)

 2. Hej Anette.
  Jeg fandt denne “tråd” omkring fri telefon. Jeg har regnskabsprog. Summa prof 4.
  Mit problem opstår efter at jeg har krediteret 2500 kr på konto 7610 fri telefon, når jeg så tjekker kassekladen, kommer beskeden at der er en diference på 2500 og at den ikke balancerer. Hvad mangeler jeg ?
  Jeg håber du endnu engang kan komme med lidt guldkorn, tak . Hilsner Anette B

 3. Du mangler at debitere på mellemregningen – så din egen konto “belastes” med de 2.500 kr. (2013) eller 2.600 kr. (når vi laver det for 2014).

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.