Brevkasse: Hvad må jeg trække fra i min hobbyvirksomhed?

Spørgsmål  Hej, først og fremmest tak for en fremragende side.

Jeg er for nylig begyndt at sælge apps i Apples AppStore og har ikke overskud endnu, så ikke haft mulighed for at skulle betale skat endnu. Jeg er alene og mener “virksomheden” kan kategoriseres som hobbyvirksomhed. I den forbindelse er det jo meget simpelt regnestykke, indtægter – udgifter = overskud, og betale skat af det som var det en anden indkomst.

Nu er mit spørgsmål så, hvor meget man må trække fra i en hobbyvirksomhed. En computer er nødvendig for at kunne lave apps, og andre konkurrenters apps er nødvendige at købe for at lære hvad kunderne efterspørger. Kan man trække disse fra?

Multimediebeskatning, hører det også ind under hobbyvirksomhed?

Og sidst, er der nogle omsætningsmæssige maks-krav for at kunne kalde det en hobbyvirksomhed?

Simon

Svar  Hej Simon

Der er en række ting – især genstande, som kan bruge både privat og erhvervsmæssigt – som du ikke kan trække fra, hvis der er tale om en hobbyvirksomhed. Men du skal være opmærksom på, at du godt kan have en erhvervsdrivende virksomhed, selvom du driver den i fritiden, så det er slet ikke sikkert, at man kan sige, at din virksomhed er en hobbyvirksomhed. Der er ingen max.grænser for omsætning mv. Jeg vil foreslå dig at læse mere på http://hobbyvirksomhed.dk.

Dbh

Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.