Brevkasse: Har jeg en hobbyvirksomhed, og kan jeg trække kørsel fra?

SpørgsmålHej Anette,

Jeg har en lille tjans, hvor jeg kører rundt og tjekker priser på brændstof – og sender en faktura på dette. Omsætningen er begrænset, under 30.000/år.

Vil man betragte dette som hobbyvirksomhed? Jeg anvender min private bil til formålet, og kører ca. 50 km pr. gang. Er der fradrag jeg kan anvende i denne henseende?

mvh
Peter

SvarHej Peter

Du skal jo betale skat af din indtægt, men du må også gerne fradrage den kørsel, som du foretager for at kunne tjene pengene. Det er nødvendigt, at du sørger for (god) dokumentation, netop fordi jobbet består i meget kørsel. Det betyder ikke noget i dette tilfælde, om vi taler om en hobbyvirksomhed eller en erhvervsdrivende virksomhed.

Dbh.
Anette

7 Replies to “Brevkasse: Har jeg en hobbyvirksomhed, og kan jeg trække kørsel fra?”

 1. Hej Anette,

  Ved du om man må drive en hobby virksomhed når man modtager lønkompensation for tabt arbejdsfortjeneste (bevilliget pga. Barn med handicap)?

  Hilsen Pernille

 2. Hej Pernille

  Umiddelbart vil jeg tro, at du gerne må drive hobbyvirksomhed – men jeg er ikke sikker, så spørg lige kommunen, som udbetaler dig lønkompensationen.

  Dbh.
  Anette

 3. Hej Anette

  vi er i den situation at vi skal i gang med starte en rengørings virksomhed op (ved siden mit alm job. Vi er blevet rådet til ikke at starte et cvr nr endnu da vi ikke når over 50000 kr. i resten af 2019. Må vi trække udgifter på materiel/materialer (støvsuger etc) og kan vi også trække kørepenge ud.(tænker vi anskaffer elektronisk kørerbog, da vi ved at vi 2020 skifter til et cvr nr).

  har svært ved få et overblik over de forskelle som virksomhed uden cvr og med cvr giver.

 4. Hej Hansen

  I må trække de løbende udgifter fra, f.eks. rengøringsmidler, klude osv., men ikke maskiner og andre større anskaffelser, f.eks. støvsuger. I kan godt trække kørsel fra.

  Dbh.
  Anette

 5. Hej Anette
  Kan jeg trække min keramik ovn hvis jeg starter en hobby virksomhed ?

  Mvh
  Winnie

 6. Hej Winnie

  Nej, en keramikovn er et anlægsaktiv, som du ikke kan trække fra, hvis ikke din virksomhed er erhvervsdrivende. Så desværre…

  /Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.