Brevkasse: Er udskrift fra netbank godt nok som kvittering?

Spørgsmål  Hej Anette

Fine svar du giver.

Har været rundt at kigge og googlet lidt – men synes ikke jeg kan finde det “rigtige” svar.

Jeg deltager af og til i arrangementer som firma person – flere af de arrangementer udsteder ikke kvitteringer – men siger, at jeg bare kan printe fra min netbank – er det OK som bilag til mit regnskab?

Pft.

Mange hilsner

Lene

 

SvarHej Lene

Det er ulovligt, at foreningerne mv. ikke udsteder kvittering, og det er for dårligt, at de siger, du bare skal lave en udskrift af din bankoverførsel: Der står nemlig ikke, hvad pengene er brugt til. Så i princippet duer det ikke som kvittering. Imidlertid er det sådan, at hvis dit regnskabsmateriale i øvrigt er i orden, og der er ganske få af den slags “knap så gode” bilag, hvor dokumentationen er lidt utilstrækkelig, så plejer SKAT ikke at gøre andet end at bede om en forklaring, hvis man bliver udtaget til kontrol. Du kan jo i hvert fald ikke undlade at deltage i f.eks. netværksmøder og dermed miste evt. salg, bare fordi ikke alle har helt styr på det med kvitteringerne.

Dbh
Anette

6 Replies to “Brevkasse: Er udskrift fra netbank godt nok som kvittering?”

 1. Har selv haft samme problem med et par manglende kvitteringer i tidens løb, så tak for svar, nu er der da noget lidt mere håndfast at forholde sig til :-)

 2. Hej Kim

  Kvitteringer fra Paypal er normalt ikke gyldige, fordi der mangler oplysninger om fakturanummer, om der er indeholdt moms mv. Man skal som regel have en kvittering/faktura fra leverandøren, og det plejer man da også at få.

  Dbh.
  Anette

 3. Hej Anette.
  Tak for svaret.
  Det er rigtigt at man plejer at få en faktura, men nogen gange kan der været situationer hvor man ikke får det. F.eks ved køb på Fiverr o.lign.
  Mvh Kim.

 4. Hej Tim

  Ja, hvis Paypal laver en gyldig faktura (dvs. den opfylder alle fakturakravene inkl. oplysning om moms), er der jo ingen problemer der.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.