Brevkasse: Ansætte et familiemedlem

Hej Anette !

Jeg har netop fået CVR nr. som enkeltmandsvirksomhed. Må jeg ansætte min datter til at lave regnskab mv ? Det er delvis proforma, så hun kan have en indtægt, som vil gøre det muligt at låne i banken til en andelslejlighed. Der vil så gå nogle penge til spilde til indkomstskat.

Vil der være firmamæssige fordele, som helt eller delvis udligner dette ? Kan jeg få vrøvl med skat, fordi jeg har ansat et familiemedlem ?

Venlig hilsen
Mogens

Hej Mogens

Der er ikke noget problem i at ansætte et familiemedlem. Det må bare ikke være proforma – din datter skal udføre et reelt stykke arbeje for pengene. Ellers er udgiften ikke fradragsberettiget i din virksomheds regnskab.

Hvis du udbetaler din datter f.eks. 30.000 kr. i løn (som hun betaler skat af), betyder det, at du skal selv betaler skat af 30.000 kr. mindre, fordi dit overskud er lavere, end det ville have været, hvis du ikke havde betalt din datter løn. Men som sagt: Under forudsætning af, at hun udfører et reelt stykke arbejde for pengene.

Jeg kan foreslå dig at

1. Bruge et lønsystem til håndteringen
2. Købe “Håndbog for nye chefer“, hvor du både kan læse om at ansætte et familiemedlem og også få styr på reglerne om feriepenge mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.