Virksomhedsskatteordningen – nedsparing

Smukt! Jeg har lige haft besøg i Regnskabsskolen af en af de kunder, som får bogført sine bilag i bogholderiet, og som i 6-7 år har opsparet overskud i virksomhedsordningen. Han vil nu lukke sit firma og kom for at tale om, hvordan man gør. Det er super godt. Hvis han havde lukket virksomheden først og var kommet med regnskabet bagefter, ville der have været en meget stor skat til kontant afregning ved kasse 1. Men fordi han var opmærksom på problemet, bliver virksomhedens overgang fra aktiv til inaktiv nu mere glidende – han nedsparer i virksomhedsordningen og kommer dermed til at undgå topbeskatning af i hvert fald 400.000 kr. af de opsparede midler.

Når det gælder virksomhedsordningen er der to ting, det er vigtigt at vide:

1. Du skal tale med en revisor for at sikre dig, at du får udnyttet mulighederne bedst muligt. Regnskabsskolen har en fast aftale med en revisor, som i den grad har fingeren på pulsen vedrørende virksomhedsskatteordningen, så vi kan henvise, hvis du ikke kender nogen.

2. Du skal være opmærksom på, hvor meget du har opsparet i virksomhedsskatteordningen løbende, og især skal du holde øje, hvis du overvejer at lukke din virksomhed, for netop ikke at betale topskat, hvis ikke det er nødvendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.