SVU – Statens Voksenuddannelsesstøtte

Uha, der er mange regler at sætte sig ind i. Som nu SVU-reglerne: Man kan under visse omstændigheder få uddannelsesstøtte som (delvis) kompensation for manglende arbejdsindtægt under uddannelse. SVU-beløbet er 3.064 kr. pr. uge (2011), som udbetales til arbejdsgiveren, hvis man får løn under uddannelsen, eller personligt, f.eks. hvis vi taler om en selvstændigt erhvervsdrivende med egen virksomhed.

Regnskabsskolens nye kursus i regnskab og økonomi for iværksætter- og vækstvirksomheder er sammensat af to dele a tre uger. Begge er “fagspecifikke kurser på videregående niveau”, og det er derfor, jeg har været nødt til at sætte mig ind i reglerne: Kurset kan vælges som 6 ugers uddannelse i en ledigehedsperiode, men det er også muligt at deltage, hvis man er i arbejde eller driver egen virksomhed. Prisen pr. uge er 3.500 kr. Og så kan man altså søge og få SVU som kompensation for manglende arbejdsindtægt, mens man går på kurset.

Ansøgning om SVU skal man have hjælp til. Derfor er det super godt, at vi samarbejder med nyledige.dk, for det er dem, som styrer alt det med Jobcentre, deltagerbetaling, tilmelding – og SVU.

 

Se satserne for 2014 her

One Reply to “SVU – Statens Voksenuddannelsesstøtte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.