Skattefri gaver til personalet – ikke så meget nyt endda

I marts måned kunne vi læse på SKATs hjemmeside, at der er kommet en ny bagatelgrænse for skattefri personalegoder på 1.000 kr. årligt. Læs pressemeddelelsen her. Samtidig flyttede man indberetningspligten fra arbejdsgiveren til den enkelte lønmodtager. Egentlig et godt initiativ: Man kan nu give en buket blomster til en medarbejder for en særlig indsats, uden at medarbejderen bliver beskattet af værdien.

Men nu har flere store selskaber, og senest Multidata, været ude med en præcisering af reglerne: De 1.000 kr. omfatter også den allerede indarbejdede julegave. Vi har de seneste par år måtte give julegaver for op til 700 kr. skattefrit. Det må vi stadig. Men så er der kun 300 kr. tilbage af bagatelgrænsen, for julegaven skal kunne indeholdes i de 1.000 kr. årligt pr. medarbejder.

Samtidig har man trukket den beskatning tilbage, som blev indført af billetter til kulturelle arrangementer, som en virksomhed kan modtage som en del af et sponsorat. Det var også en tåbelig ordning. Så det er godt nok – den del af den nye regelsamling giver mening. Men forbedringerne for de almindelige små virksomheder er ellers ikke noget at råbe hurra for.

2 Replies to “Skattefri gaver til personalet – ikke så meget nyt endda”

 1. Hej Anette
  Jeg har en medarbejder der har fri telefon, bogføringslisten fra lønsystemet siger så jeg skal bogføre 208,33 på personalekoder i kredit, vil det sige det bliver en indtægt i min resultatopgørelse?

 2. Hej Ulrich

  Du skal bogføre den fri telefon i debet og i kredit (i debet som en del af AM-indkomsten og i kredit på en konto for “fri telefon” eller “personalegoder, beskatning”). På den måde vil beløbet bogføringsmæssigt gå ind som en del af beskatningsgrundlaget (i debet) men I kommer ikke til at betale pengene, fordi de også bliver bogført i kredit, bare på en anden konto under personaleomkostninger.

  Pointen er, at beløbet skal beskattes men ikke udbetales. Derfor denne lille omvej.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.