Skattefri gaver til medarbejderne

Regerningen og Socialdemokraterne er blevet enige om nogle skattelettelser. De er ikke vedtaget endnu, men lovforslaget og flertallet er klar, og ændringerne har virkning fra og med 2011.

Det drejer sig om

 • skattefri gaver til medarbejdere (for max. 1.000 kr. årligt) – ud over den “gode gamle” julegave og andre lejlighedsgaver på max. 7oo kr.
 • sportslige eller kulturelle arrangementer, hvor medarbejderne kan få fribilletter, fordi virksomheden er sponsor
 • pædagogiske måltider (i dag/døgninstitutioner)
 • nogle særlige fradrag vedr. nedrivning af faldefærdige bygninger og et større personfradrag til grønlandske og færøerske studerende

Se SKATs meddelelse her.

Det er OK. Især fordi de stramninger (herunder indberetningspligten) der er sket de seneste par år, har været besværlige og urimelige at skulle administrere. Og man kan dårligt råbe “valgår” lige i dette tilfælde og med den alliance, der er omkring netop denne skattelettelse. Så den beskedne bagatelgrænse skal være velkommen.

11 Replies to “Skattefri gaver til medarbejderne”

 1. Hej Anette,

  Jeg tænkte på om selvstændige også må give sig selv en skattefri gave / julegave, eller om det kun er for “ansatte” i en virksomhed?

  Jeg har personligt ejet enkelmandsvirsomhed i VSO, og vil da gerne bevilige mig selv en gave, men mener at have hørt at det må jeg ikke.

  Hilsen Peter

 2. Hej Peter

  Nej, du må ikke give dig selv en gave. Gaver til medarbejderne er skattefri, fordi de er en del af de goder, som gør, at medarbejderne finder det attraktivt at arbejde i en virksomhed, og derfor er de fradragsberettigede. Derimod arbejder du uanset, om du får frysegoder eller ej – og julegaver anses ikke nødvendigt for at “erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten” i dit firma.

  Dbh
  Anette

 3. Hej.

  Tusinde tak for denne fede artikel, jeg fik lige nogen ting på plads. Mange tak, håber der kommer flere af sådanne blogs som jeg kan bruge fremover. :)

  Mvh Kenni Bonde

 4. hej.

  var det ikke sådan førhen at man ikke selv måtte vælge sin julegave hvis den skulle være skattefri?

  Må man gerne det nu?

  jesper

 5. Hej Anette,
  hvordan ser det ud hvis det ikke er i VSO, men et aps som jeg selv ejer og selv arbejder i? Kan aps så give mig en julegave?
  Hilsen Jan

 6. Hej Jan

  Nej. Det er ikke nødvendigt for at “erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten” i dit firma, at du giver dig selv som ejer julegave. Uanset om du ejer en personligt ejet virksomhed eller et ApS. Jeg ved dog, at der er mange revisorer, som siger ja til julegaverne i ApS med den begrundelse, at SKAT ikke gør noget ved det alligevel. Men det er jo ikke nogen rigtig god begrundelse, vel?

  Dbh
  Anette

 7. Hej Jesper

  Det er blevet tilladt, hvis julegaven vælges ud fra et udvalg, der er hjemmesider, hvor man kan sende sine medarbejdere hen og vælge mellem x-antal gaver, som er forud defineret. Men ikke gavekort (fordi de sidestilles med kontanter).

  Dbh
  Anette

 8. Hej Anette,
  Jeg har en ven til at hjælpe mig med at lave årsregnskabet for min personligt ejede virksomhed. Han vil ikke have noget for det, men kan jeg købe en gave til han, som han ikke skal beskattes af, og som jeg kan trække fra i mit regnskab?
  Mvh
  Alex

 9. Hej Alex

  Som hovedregel: Nej. Det hedder “naturalieaflønning” at give gaver i stedet for løn, og det skal beskattes. Hvis din ven derimod får en gave i en anledning, hvor du giver ham en gave fordi det er en naturlig del af “netværkeriet”, kan din ven modtage gaven uden beskatning. En reception, for eksempel. Men så har du kun fradrag for en fjerdel af udgiften.

  Dbh.
  Anette

 10. Hej Anette.
  Hvis man så har fået et gavekort af sin arbejdsgiver i julegave, skal man så selv angive det overfor skat?

 11. Hej Laust

  Det kommer an på…. Men som hovedregel: Ja. SKAT opfatter gavekort som sidestillet med kontanter, som derfor skal beskattes. Hvis gavekortet er af en beskeden størrelse og vedrører noget, der ikke kan byttes (f.eks. en menu på en restaurant), så kan det dog accepteres som en skattefri julegave.

  Dbh
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.