Så har jeg fået opdateret rejseafregningsskemaet. Der er ikke så mange ændringer, fordi diætsatserne ikke har ændret sig fra 2010 til 2011, men kilometergodtgørelsen er steget og derfor ændret. Og så har jeg ændret en smule i teksten, så skemaet forhåbentlig er endnu lettere at bruge.
Rejseafregning – skema med 2011-takster hentes her (åbner som xls-fil).
Hvem – og under hvilke forudsætninger – har krav på at få skattefri rejsegodtgørelse.. er der et lovhjemmel, eller er det noget arbejdsgiver skal tilbyde frivilligt? Og er dette erstatningen for det skattefradrag man fik for ca. 15 år side i forbindelse med udlandsrejser?.
Tusind tak for hjælpen til jer, der ved noget om dette :)
Det er en aftale, lønmodtageren indgår med sin arbejdsplads. Hvis ikke man får rejsegodtgørelse fra firmaet kan man under visse omstændigheder få godtgørelsen som et fradrag på selvangivelsen i stedet. Der er altså ingen pligt for arbejdsgiveren til at udbetale efter statens satser.
Dbh
Anette
Hej Anette,
1000 tak for dit hurtige svar. Jeg er blevet helt opslugt af din hjemmeside, fordi jeg i mit nye job, har fået en del udfordringer, som jeg ikke har erfaring med, og hold da op, hvor er det dejligt ligetil og nemt at forstå, det du skriver :).
Så nu tillader jeg mig at skrive igen og efterlyser endnu mere information:
I forhold til rejsegodtgørelsen, som jeg lige har skrevet om, så har vi en del medarbejdere, der har en del rejsedage på årsbasis. Firmaet ønsker ikke at udbetale rejsegodtgørelsen. Hvor skal disse medarbejdere henvende sig, for at få afklaret, om de er berettiget til fradrag på selvangivelsen i stedet for? Jeg tænker nemlig, at kan dette opnås, vil tonen bliver mildere i forhold til, at virksomheden ikke udbetaler rejsegodtgørelsen…
Og det næste er : Hvad er man som virksomhed forpligtet til at have forsikret når man har medarbejdere? Jeg tænker på lovpligtig Arbejdsgiverforsikring, men herudover også i Rejseforsikring, da vi som sagt har mange medarbejdere der er på farten. Almindeligvis dækker folk selv-tegnede forsikringer jo typisk kun fritid – er en arbejdsgiver ikke forpligtet til at have forsikring på medarbejdere, der rejser for firmaet? Og er der i øvrigt andre forsikringer, det kunne anbefales at virksomheden tegner..?
På forhånd tak igen for velkommen hjælp :).
Mange hilsner,
Annette
Hej Annette
Hvis arbejdsgiveren ikke dækker rejseudgifterne, vil medarbejderne være berettiget til at få et ligningsmæssigt fradrag under “øvrige lønmodtagerudgifter”. De skal selv indberette det på selvangivelsen. Alle kan få vejledning om det ved at ringe til deres lokale skattekontor.
Forsikringer: Arbejdsgiveren skal mindst tegne en lovpligtig arbejdsskadeforsikring, og I skal tjekke hos forsikringsselskabet om den også gælder ved arbejde i udlandet. Jeg mener ikke, at der er krav om, at arbejdsgiveren skal tegne en rejseforsikring, men for det første er de ikke ret dyre og for det andet kan det blive dyrt for arbejdsgiveren, hvis en medarbejder får brug for hjælp i udlandet og ikke er forsikret, hvis det viser sig at være arbejdsgiverens ansvar, så det er en dårlig idé ikke at være ordentligt dækket på det område.
Dbh
Anette
Hej Annette,
Jeg har en lille spørgsmål om rejseafregningen: skal man altid når man er på rejse over natten ange at man skal ha logi 195 kr for hver natt? Eller skal det anvendes på en anden måde?
Tusind tak for en super website og blogg!
Med venlig hilsen,
Catarina på New Yorker i Malmø
Hej Catarina
Hvis virksomheden betaler for hotellet, skal der ikke beregnes 195 kr. Beløbet kan bruges, hvis man undlader at aflevere regning for hotelovernatning (f.eks. fordi man bor privat).
Dbh
Anette
Hej Anette
Hvor sent må man som arbejdsgiver afregne og indberette betaling for fri kost til en medarebejder. Kan man medio 2011 betale fri kost til en medarbejder for hele 2010 og så indberette beløbet til skat i den måned beløbet bliver udbetalt ?
Kan på den samme rejse have nogle dage, hvor man betaler udlæg til kost efter regning og andre dage, hvor man betaler statens satser for kostgodtgørelse? Eller skal man før rejsens start vælge hvilken afregningsmetode man vil bruge for hele rejsen?
Tusind tak for et hurtigt svar.
Mvh. Jenny
Som hovedregel skal fri kost mv. indberettes i den periode, hvor medarbejderen har pengene til gode og faar dem udbetalt. Hvis du har en medarbejder, som ikke er blevet registreret rigtigt i forbindelse med selvangivelsen for 2010 skal du nu her i maj 2011 kontakte SKAT for at finde ud af, hvordan du kan indberette. Tast-selv systemet er nemlig ikke modtagelig for information omkring 2010 nu, hvor selvangivelserne er udsendt til alle.
Jeg har aldrig set en loesning, hvor rejserne bliver delt op paa dage med forskellige udbetalingsprincipper inden for samme rejse, men jeg har paa den anden side heller ikke faet besked om, at det ikke er lovligt. Set fra min synsvinkel kan det dog virke, som om man “presser citronen” til sidste draabe ved at beregne paa denne maade. Men det afhaenger naturligvis af den konkrete situation.
Dbh
Anette
Dbh
Anette
Pingback: Brevkasse: Diæter – fradrag for morgenmad | Anette Sand
Hej Anette.
jeg skal til at arbejde ca. 2 dage om ugen Lidt syd for flensborg, jeg vil have 200 km til arbejdspladsen fra mit hjem. er det muligt at få fradrag for kost. jeg vil altid have minimum 1 overnatning.
MVH Rasmus
Ja, hvis ikke din arbejdsgiver refunderer beløbet, vil du kunne få fradrag. Du skal orientere dig omkring de nye regler (50.000 kr.s grænsen) og sørge for at have dokumentationen for dine rejser i orden.
https://anettesand.dk/2010/rejsegodtg%C3%B8relse-di%C3%A6ter-den-nye-50-000-kr-s-regel/
Dbh
Anette