Ny SummaSummarum kontoplan til selskaber

SummaSummarums standardkontoplan, som de fleste bruger som udgangspunkt, er tænkt til personligt ejede virksomheder. Hvis du skal bogføre for et selskab, er der derfor både nogle konti, som ikke kan/skal/må bruges og også nogle, der mangler. For eksempel hele skattebogføringen for selskabet.

Med udgangspunkt i et typisk ApS kommer her en standardkontoplan, som er bygget op over den almindelige kontoplan (så du skal ikke lære nye kontonumre udenad), men som er mere komplet i forhold til bogføring for et selskab.

Du kan hente filerne her (der er tale om en backup af SummaSummarum, en tekstfil med kontoplanen til indlæsning i evt. andet økonomisystem og samme i et regneark).

6 Replies to “Ny SummaSummarum kontoplan til selskaber”

 1. Som jeg forstår dette indlæg, mener du så, at SummaSummarum er velegnet til enkeltmandsvirksomheder?

  Jeg er i gang med at se på et regnskabsprogram til en enkeltmandsvirksomhed og dermed se på hvilke regnskabsprogrammer der er at vælge mellem til rimelige priser. Har du andre forslag?

 2. Ja, SummaSummarum er velegnet til enkeltmansvirksomheder, men også til selskaber. Begrænsningen ligger i, at SummaSummarum ikke er et flerbrugerprogram. Andre forslag kunne være SALDI eller e-conomic, som der dem, vi bruger mest i Regnskabsskolen ud over SummaSummarum.

  Dbh
  Anette

 3. Kontonummer på overskrifter og sum mangler.
  Hvis du starter ind Summasummarum og vælger “Kontoplan” og går op i menulinien, vælger “Vis” og vælger “Vis alle kontonumre i kontoplan” – ja, så kan du udskrive og/eller gemme kontoplanen med alle benyttede kontonumre.
  Det kan godt være, at det kan hjælpe en nybegynder.

 4. Hej Anette

  Har prøvet at importere din nye kontoplantil selskaber.
  Jeg anvender SummaSummarum 3 Pro.

  Hver gang bliver der dog blokeret fordi systemet spørger til driftskontomarkering og statuskontomarkering.

  Jeg har været på jeres udmærkede kursus men lærte dog ikke lige den del.

  Jeg har kontaktet SummaSummarum som ævle bævlede en del før de sagde at det vidste de ikke. Så har jeg forsøgt mig telefonisk hos Regnskabsskolen hvor medarbejderen ikke vidste hvad det var og da han spurgte sin “chef” fik han at vide at hvis jeg skulle have svar på det spørgsmål skulle jeg bestille tid inde på skolen til decideret undervisning. Det er måske LIGE i overkanten for at få svar på 1 spørgsmål, så alle gode gange tre – vi prøver lige igen. Jeg prøver at importere selskabskontoplanen i SummaSumarum 3 Pro. Systemet beder om at felterne “Driftkontomarkering” og “statuskontomarkering” skal udfyldes, men hvad skal de udfyldes med? Håber du kender svaret. mvh Anders

 5. Det er korrekt, at du har fået at vide, at man skal bestille tid – vi har rigtig mange opringninger med forskellige småservices, som hver især måske kun tager 5-10 minutter men som samlet set let kunne komme til at fylde ½ medarbejders tid. Men lige denne kan jeg godt klare på bloggen:

  1. Det vil være meget lettere, hvis du indlæser backuppen, som også er med i den zippede fil i dette indlæg. Den har det hele på plads.

  2. Hvis du af uransagelige årsager skal importere selv, skal du være opmærksom på, at importen kun gælder de “rigtige” kontonumre. Du mister overskrifter, sammentællinger og mellemrum.

  3. Driftkontomarkering: Drift. Statuskontomarkering: Staus (de ord kan du genfinde i filen, og det er vigtigt, at du tjekker både stavning og store/små bogstaver, fordi hvis du skriver drift med lille d mens det er med stort D i filen eller omvendt, får du fejlmeddelelser og ingen import).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.