Multimediebeskatning for selvstændige

Nu hvor jeg har set, hvordan den udvidede selvangivelse 2010 ser ud og konstateret, at mulitmediebeskatningen ikke er nævnt med et ord, hverken på side 3 eller 4, er der ikke længere usikkerhed omkring, hvordan bogføringen og registreringen på selvangivelsen skal ske:

Hvis multimedierne er løbende beskattet via lønseddel (f.eks. for indehavere af selskaber, hvor ejeren får løn via lønbureau hver måned): Der skal ingenting gøres. SKAT har allerede fået oplysningerne, og beskatningen er sket løbende. Er der tale om sporadisk udbetaling af løn til ejeren, skal indberetningen af lønnen for 2010 inklusive multimediebeskatningen på 3.000 kr. være SKAT i hænde senest den 17. januar 2011, hvis det skal foregå rettidigt.

Hvis der ikke er afregnet løbende multimedieskat (f.eks. indehavere af personligt ejede virksomheder), skal der bogføres en egenandel på 3.000 kr. (ingen momskode) ind i kredit i driften og i debet på Mellemregning/Hævet privat/Ikke fradragsberettigede udgifter i egenkapitalen. Hermed bliver beskatningen korrekt. Yderligere må beløbet føres i rubrik 350: Private andele, hvor der så skal sættes x i “andet”, siden multimedierne mærkeligt nok ikke har fået sit eget punkt her.

6 Replies to “Multimediebeskatning for selvstændige”

 1. Hej Anette

  Vil det sige at man ikke skal beregne moms af den privat andel – overhovedet???

 2. Eller man skal måske også her vurdere den privat andel og beregne momsen ud fra det løbende?

 3. Hej Pernille

  Desværre er det ikke gjort særlig enkelt. Du må ikke afløfte momsen af den private andel, og det skal vurderes konkret i hvert enkelt tilfælde, hvor stor en privat andel, der er tale om. Hvis havldelen af telefonen er privat, skal du altså have en momskode på 12,5% i dit økonomisystem.

  Dbh
  Anette

 4. Hej Anette
  Hvis man gør som du skriver bogfører multimedieskatten ind i kreditten af driften (konto 60500)
  og i debet på Mellemregning/Hævet privat/Ikke fradragsberettigede så kommer man jo til at betale to gange? Dels ved at man som privatperson skylder firmaet 3.000kr., og dels på selvangivelsen?

  I klassekladden i SummaSummarum ser det sådan ud:
  Tekst: MultimedieSkat
  Kontonr.: 60500
  Moms: ingen
  Debet: ingen
  Kredit: 3000kr.
  Afstemningskonto: Mellemregning (62000)

  Eller har jeg misforstået?
  Tak for svar.
  Martin

 5. Hej igen…
  Ville jeg kunne ”udbetale” de 3.000kr sådan:

  I klassekladden i SummaSummarum ser det sådan ud:

  Tekst: Udbetaling fra egenkapitalkonto primo
  Kontonr.: 60500
  Moms: ingen
  Debet: 3000kr.
  Kredit: ingen
  Afstemningskonto: Bank (58000)

  ?
  MVH
  Martin

 6. Hej Martin

  Driften skal krediteres med 3.000 kr., så det skattepligtige resultat bliver 3.000 kr. højere, end det ellers ville være. Der skal debiteres på en konto i Egenkapitalen, f.eks. Mellemregning.

  Dit ovenstående forslag vil ikke gøre nogen forskel: I realiteten vil du ikke blive multimediebeskattet ved at bogføre alt på statuskonti.

  /Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.