Kørselstaksterne for 2012

Kørselstaksterne for 2012 er omsider offentliggjort – lidt senere, end de plejer. De har måske travlt i Skatterådet i øjeblikket. Der er ændringer hele vejen rundt:

Befordringsgodtgørelse 2012:
Befordring mellem hjem og arbejde (over 24 km og op til 120 km* frem og tilbage): 2,10 kr. pr. km (2,00 i 2011)
Befordring mellem hjem og arbejde (over 120 km): 1,50 kr. pr. km (1,00 i 2011)
Dette beløb er et fradrag i den personlige indkomst og opgøres på selvangivelsen.

*I 2011 var strækningen 24-100 km Der er kommet ekstra 20 km på.

Kørselsgodtgørelse:
Skattefri kørselsgodtgørelse (erhvervsmæssig brug af privat bil): 3,80 kr. pr. km for de første 20.000 km (3,67 i 2011)
Skattefri kørselsgodtgørelse ud over 20.000 km: 2,10 kr. pr. km (2,00 i 2011)

Du skal føre kørebog. Hvis ikke du har en, så print ud fra Iværksætter 2012, hvor der bagerst i bogen er nogle kopiark.

Cykler:
Erhvervsmæssig brug af cykel, knallert og scooter: 50 øre (49 øre i 2011) – så du får et fradrag på fulde 5 kr., hver gang du har kørt 10 km på din cykel i embedets medfør :).

Har du styr på dine fradrag? Køb Bogen om fradrag her

17 Replies to “Kørselstaksterne for 2012”

  1. Hej
    Jeg har et spørgsmål omkring kørselgodtgørelse som jeg håber du måske kan svare mig på.
    Jeg er blevet tilbudt en opgave hvor jeg de næste 12 mdr. skal sidde fuld tid som rådgiver hos en kunde, transporten til kunden kommer til at foregå i egen bil og jeg vil stadig være ansat af mit oprindelige firma.
    Spørgsmålet er så, kan jeg undgå at blive jeg ramt af 60-dages reglen? Umiddelbart tænker jeg at hvis jeg kun skriver km på fra mit arbejde til kunden kan det så forsvares at kalde det erhversmæssig kørsel?

    Mvh Jesper

  2. Hej Jesper

    Der er ingen vej udenom – du bliver ramt af 60-dages reglen lige meget hvordan du vender og drejer sagen, det hjælper dig ikke at køre via din arbejdsplads og kun beregne derfra.

    Dbh
    Anette

  3. Hej Anette. Tak for super blog! Hvad mener du med “så du får et fradrag på fulde 5 kr., hver gang du bruger din cykel i embedets medfør”?

  4. Hej :)
    I forbindelse med kørebogssnakken vil jeg lige gøre opmærksom på, at statoil har labert en app, der kan hjælpe lidt på regnskabet, man “sætter den til”, når man kører hjemmefra, og beder den sende en mail med oplysningerne, når man er hjemme/sidst på ugen.
    Den er en hjælp til at få regnet rigtig
    Mvh sofie
    (som IKKE er ansat af statoil!)

  5. Hej Anette. Jeg har en virksomhed sammen med min kone. Vi har en privat bil som vi bruger til erhverv og privat kørsel. Er det det nok at registrere km. kørsel for den erhvervsmæssige del, eller skal alle km. registreres? Er der krav om at bilens km. tæller skal registreres i kørselsregnskabet. Når vi bruger samme bil, kan vi så begge registrerer 20.000 km. til højeste takst.
    Forøvrigt tak for dit store arbejde for os iværksættere, skal jeg sende dig en ny saltskrub, eller vil du hente en selv i vores nye butik i Københavns Torvehaller?

  6. Hej Ulrich

    Nå, er I i Torvehallerne? Så vil jeg da forsøge at komme forbi en dag og hilse på :).

    Kørsel: I behøver kun at registrere den erhvervsmæssige kørsel. Fordi SKAT siger, at alt kørsel, som ikke er registreret, vil blive betragtet som privat. Hvis man tager tallene fra kilometertælleren med, er det en styrkelse af dokumentationen, men jeg har nu set flere kørselsregnskaber, hvor det ikke har gjort nogen forskel, at de manglede. Det kommer jo også an på, hvordan situationen som helhed er. Når alting virker sandsynligt, fornuftigt og i øvrigt veldokumenteret, så plejer SKAT ikke at gå så meget i detaljer omkring kilometertælleren.

    Både du og din hustru kan køre 20.000 km. årligt til den høje takst – men ikke kørsel mellem hjem og arbejde (den skal på selvangivelsen), og der er jo også 60-dages reglen at tage hensyn til: Max. 60 dage til samme sted.

    Dbh
    Anette

  7. Pingback: De mest læste blogindlæg | Anette Sand

  8. Hej Anette!

    Jeg skal snart flytte mit personligt ejede virksomhed fra hjemmet til et kontor, som ligger cirka 22 km væk. Spændende – men også forvirrende.

    Det er vel så en befordringsgodtgørelse jeg får, når jeg kører fra hjem til kontor, og en kørselsgodtgørelse, når jeg kører fra kontor til kunder.

    Hvordan håndterer jeg så kørebogsføringen, hvis jeg kører fra hjemmet til kunden eller tager direkte hjem efter kundebesøg?

    Venligst
    Kristian

  9. Hej Anette
    Jeg har takket ja til at få et fast månedligt beløb af min virksomhed ved at fraskrive mig retten til at få kørepenge hver gang jeg bruger min privatbil til arbejdsmæssig kørsel. Mit spørgsmål er nu om jeg må trække 3,80 dkk fra for hver kørte kilometer hver gang jeg kører fra min arbejdsplads til møder andre steder i DK? Hvis hvor finder jeg det på skrift?

    Mvh Rune

  10. Hej Rune

    For det første: Betaler du skat af beløbet? Det håber jeg, at du gør, ellers er der et stort problem: Der kan ikke udbetales kørepenge uden kørselsregnskab skattefrit.

    For det andet: Nej, du kan ikke trække 3,80 kr. fra for hver kilometer, når udgiften allerede er dækket ind via din aftale med virksomheden. Det ville svare til, at den udgift bliver trukket fra to gange: Først i virksomheden, så i dit private skatteregnskab.

    Dbh.
    Anette

  11. Hej Anette
    Ringede til SKAT igår og fik følgende forklaring:

    Hvis jeg takker JA til et fast månedligt beløb mod at jeg ikke kan få kilomerer godtgørelse er dette skattepligtigt som almindelig indkomst. Gør jeg det kan jeg når jeg kører for firmaet taste de kørte kilometer som almindelig befordring. Dvs efter taksterne 2,1 dkk op til 120 km og 1,1 efterfølgende.

  12. Hej Anette,

    Endnu et spørgsmål vedrørende kørsel.

    Jeg er ansat som konsulent og køre nogle gange fra hjem direkte til kunden. Her registrer jeg min kørsel(hjem til kunde og retur) og får den skattefri betaling for turen. Jeg registrerer altid min faktiske kørsel. Når jeg kører til kunden og ikke kommer på kontoret så registrerer jeg naturligvis ikke almindelig kørselsgodgørelse.

    Hvis jeg kører til kunden fra kontoret så registrerer jeg denne kørsel som skattefri kørsel. Turen fra mit hjem til kontoret registrerer jeg som almindeligt kørselsgodgørelse.

    Nu er der indført en regel om at man altid SKAL registrere sin kørsel fra kontoret(uanset om du kører forbi kontoret eller ej), det syntes jeg er snyd for så skal jeg opkræve befordringsgodtgørelse på turen fra hjem til kontor selv om jeg rent faktisk IKKE har kørt denne tur.

    Kan det virkelig passe at det er lovligt?

    mvh

    Kenneth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.