Brevkasse: Skift af regnskabsår – mellemregning

Tak for din hjælp – via gode temadage og svar – med selv at bogføre. Jeg har et spørgsmål om mellemregningskontoen og skift af regnskabsår. Kan man  føre saldoen med over i det nye år? (eller bør den gøres op og overføres til en anden konto?).

Selv tak – det er godt, du finder det nyttigt. Mellemregningen kan overføres til året efter, men de fleste vælger at samle de forskellige poster under gruppen “egenkapital” et sted (jeg går ud fra, at vi taler om en personligt ejet virksomhed her). Jeg har beskrevet, hvordan man gør i SummaSummarum her, men princippet er ens for alle økonomisystemer.

Dbh
Anette

One Reply to “Brevkasse: Skift af regnskabsår – mellemregning”

  1. Det med mellemregningskontoen afhænger i virkeligheden af hvad man gerne vil med de penge man har indskudt (hvis det er en personlig virksomhed). Det afhænger bl.a. af om man bruger virksomhedsordningen, som de fleste personlige virksomheder jo bør bruge. Her skal man sondre mellem om man vil have pengene med i den fremtidige beregning af kapitalafkast eller blot vil have mulighed for at hæve pengene skattefrit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.